Ćorić slavio protiv Granollersa i ostao jedini hrvatski predstavnik u Umagu

Za iznenađenje se pobrinuo Trinker, 417. na ATP ljestvici, koji je pobijedio Južnjog

21.07.2015., Umag - 26. Konzum Croatia Open Umag, prvo kolo, Borna Coric - Marcel Granollers. 
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Borna Ćorić slavio je u prvom kolu ATP teniskog turnira u Umagu protiv Marcela Granollersa s 2:0 (6:3, 6:3) u setovima te je ostao jedini hrvatski predstavnik na turniru. Naime, ranije su ispali Toni Androić i Mate Delić.

Ćorić je prvi set osvojio s tri break lopte, dok je u drugom izgubio osam poena zaredom što ga je dovelo u nepovoljan položaj jer je Granollers imao break prednosti (1:2). No, Ćorić je uskoro izjednačio te je na 4:3 napravio novi break, nakon čega je uspješno priveo meč kraju. U drugom kolu čeka ga 70. igrač svijeta, Britanac Aljaz Bedene.

https://twitter.com/amela_pasalic/status/623579426291339264/photo/1

Prvo iznenađenje

Što se tiče Androića, on je izgubio je od Portugalca Joaoa Souse 2-6, 1-6. Bio je to debitanski meč Androića u umaškom glavnom ždrijebu. Za glavni turnir dodijeljena mu je pozivnica, no nažalost Portugalac je do pobjede stigao za tek nešto više od sat vremena igre.

Za prvo iznenađenje na turniru pobrinuo se austrijski kvalifikant Bastian Trinker koji je pobijedio Rusa Mihaila Južnjog 2-6, 6-3, 6-3. Trinkeru, koji je 417. na ATP ljestvici, je Umag prvi ATP turnir na kojemu je ove godine prošao prvo kolo. U cijeloj dosadašnjoj karijeri 25-godišnji Austrijanac od tenisa je zaradio tek nešto više od 10 tisuća dolara.