Cro Cop objavio kraj karijere; imao je moždani udar i više se ne smije boriti

Najveći hrvatski borac više nikad neće u ring

28.10.2013., Zagreb - Mirko Filipovic odradjuje trening u dvorani njegove obiteljske kuce na Borcecu. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Najveći hrvatski borac Mirko Filipović maloprije je u Dnevniku Nove TV najavio kraj karijere. U intervjuu je rekao kako je prije tjedan dana imao moždani udar i da zbog toga odustaje od borbi.

“Neće biti borbe s Fedorom. Nikad se neće dogoditi. Imao sam moždani udar prije tjedan dana”, rekao je Filipović. Dodao je i kako ima probleme s vratom i da ga hvata nesvjestica čim se okrene.

“Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo OK. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest!”, rekao je Mirko i dodao kako je imao moždani udar.

Više ne smije primati udarce

“Taj je izljev mogao otići lijevo, mogao je desno, pukla mi je žila”, rekao je Cro Cop. Ispričao je kako to nema veze s borbom, nego da mu je vrat preopterećen s 30 godina treninga.

“Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život. Ne smijem primiti ni blaži udarac, tri mjeseca ni lakši trening, samo šetnje. Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povisuje tlak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani mogao bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline”, zaključio je Filipović.