Čupić kaže da smo ušli bez respekta protiv Francuza i ne zna, kao niti izbornik Babić, što se dogodilo

'Nekada ti protivnik ne dozvoljava da igraš, a i psiha je učinila svoje'

Nikola Karabatic  (C) of France fights for the ball with Ivan Cupic (L) of Croatia during their Main Round match of the Men's 2016 EHF European Handball Championships between France and Croatia in TAURON Arena of Krakow on January 23, 2016.    / AFP / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

Hrvatski rukometaši deklasirani su u utakmici drugog kola drugog kruga Europskog prvenstva protiv francuske izabrane vrste. Završilo je 32-24 u utakmici u kojoj je Hrvatska priključak držala tek u uvodnim minutama dvoboja.

Zašto je tome tako bilo pokušao je nakon susreta u mikrofon RTL-a odgovoriti izbornik reprezentacije Željko Babić:

“Ne bih rekao da smo se unaprijed predali, ali loše smo otvorili utakmicu i tako smo igrali svih 60 minuta. Naš problem bio je u obrani, a ne u napadu. Morat ćemo analizirati što se dogodilo. Dobro smo se pripremili za utakmicu, ne bih tu ništa mijenjao, priprema je dobro odrađena. Nekada ti protivnik ne dozvoljava da igraš, a i psiha je učinila svoje. Zadovoljan sam načinom na koji su odigrali mlađi igrači, a navijačima bih poručio da ne budu razočarani. Mi imamo svoje ciljeve i u njima ćemo ustrajati.”

‘Razbranili smo Omeyera’

Ivan Čupić je dodao da je Hrvatska bila motivirana i da je u utakmicu protiv Francuske ušla bez respekta, no:

“Iskreno, ne znam što se dogodilo. Željeli smo nametnuti naš tempo igre, no oni su nas uspavali od prve minute. Upali smo u njihov mlin i igrali kako su to oni htjeli. Usput smo razbranili Omeyera i bilo je teško igrati drugo poluvrijeme. Nemamo straha od njega na golu iako je jedan od najboljih na svijetu, ali dobro je branio i mi smo na otvaranju pogodili nekoliko stativa. Šteta za utakmicu, ispalo je drugačije od onoga čemu smo se nadali.”