Dan nakon pobjede u derbiju, u Arsenalu su doznali da još mjesec dana neće moći računati na glavnu zvijezdu

Arsenal je trenutno na drugoj poziciji ljestvice Premier lige

Arsenal’s Chilean striker Alexis Sanchez celebrates after scoring their third goal during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on April 4, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH […]
FOTO: BEN STANSALL/AFP

Arsenal je u ponedjeljak ostvario važnu pobjedu nad Manchester Cityjem, a dan kasnije u londonski klub je stigla jedna jako loša vijest – na svojeg ponajboljeg igrača, Čileanca Alexisa Sancheza, neće moći računati do sredine siječnja, javlja Telegraph.

Sanchez je već duže vremena van terena, a pojavile su se najave da bi se mogao ubrzo oporaviti, pa čak i biti na klupi za pričuve u susretu protiv Cityja. No to se nije dogodilo, a dan kasnije se pojavila informacija da će Sanchez zbog ozljede tetive biti spreman tek 10. siječnja, a prvu utakmicu nakon toga Arsenal igra s Liverpoolom tri dana kasnije.

Podsjetimo, nogometaši Arsenala slavili su 2-1 pobjedu protiv Manchester City u posljednjoj utakmici 17. kola engleskog prvenstva. Uspjehom u derbiju ovaj londonski klub stigao je na dva boda zaostatka za vodećim Leicester Cityjem, dok poražena momčad ovog ogleda sada na trećem mjestu ljestvice zaostaje za liderom šest bodova. U utakmici sjajnih golova svoj obol pobjedi Arsenala dali su Theo Walcott i Olivier Giroud, dok je na konačnih 2-1 smanjio Yaya Toure.