Danas je Boxing Day kada u Premier ligi započinje jedno od najuzbudljivijih razdoblja

U devet dana odigrat će se tri prvenstvena kola

FOTO: AFP

Dan nakon Božića, popularno Štefanje (blagdan Sv. Stjepana), rezerviran je za Boxing Day u Premier ligi. Boxing Day označava početak razdoblja u kojem prvoligaški klubovi u samo devet dana odigraju čak tri utakmice (do 3. siječnja).

Tog dana na Otoku vlada neko posebno nogometno ozračje, a Slaven Bilić će po prvi puta biti dio tog praznika nogometa. Njegov West Ham u 18. kolu gostuje kod posljednje momčadi Premier lige Aston Ville.

Leicester kao Forrest Gump

Bivšem hrvatskom izborniku se, tako, pruža odlična prilika da prekine post od sedam uzastopnih ligaških utakmica bez pobjede, i to protiv momčadi momčadi koja ne zna za pobjedu čak 16 utakmica (12 poraza, četiri remija).

Vodeća momčad prvenstva Leicester City Andreja Kramarića ima težak ispit na gostovanju kod Liverpoola Dejana Lovrena.

“Ispred nas je novi izazov. Liverpool i to na Boxing Day. Dočekali smo Božić na prvom mjestu suprotno svim prognozama. Sada želimo ostati na vrhu što dulje možemo. Mi smo kao Forrest Gump. Mi nemamo kvalitetu kao City ili Arsenal, ali zašto ne možemo nastaviti trčati, trčati, trčati kao Forrest Gump,” kazao je menadžer Leiscestera Claudio Ranieri.

‘Prosinac nije mjesec kad se osvaja naslov’

Manchester City će u subotu igrati protiv Sunderlanda, potom gostuje kod lidera Leicestera, a 2. siječnja će igrati protiv Watforda.

“Prosinac nije mjesec kada se osvaja naslov prvaka. U idućih nekoliko dana očekuju nas teški dueli i važno je da smo među prve tri momčadi na ljestvici,” izjavio je menadžer Manchester Cityja, Manuel Pellegrini i dodao:

“Iduće dvije utakmice su iznimno važne. Prošlu utakmicu smo izgubili kod Arsenala i važno je osvojiti bodove. No, još jednom ponavljam titula se ne osvaja u prosincu,” dodao je Pellegini.

Leicester City vodi na ljestvici s 38 bodova, Arsenal ima dva boda manje, a treći je City s 32 boda.