Danas su igrane utakmice FA kupa. Bilića čeka repriza protiv Uniteda, a Arsenal je ponovno razočarao

West Ham je na Old Taffordu odigrao 1-1, Arsenal izgubio od Watforda 1-2

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English Premier League football match between West Ham United and Tottenham Hotpsur at The Boleyn Ground in Upton Park, in east London on March 2, 2016. / AFP / IAN KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Novu će utakmicu morati odigrati momčadi Manchester Uniteda i West Hama kako bi odlučile koja će od njih među posljednje četiri u FA kupu. U nedjeljnom susretu igranom na Old Traffordu pobjednika nije bilo, ogled je završen 1-1.

Poveo je gostujući sastav sjajnim pogotkom Dimitrija Payeta iz slobodnog udarca. Pogodio je Francuz odmjerenim udarcem mrežu Davida de Gee koji ništa nije mogao napraviti u toj situaciji. Lopta se od njegove desne vratnice odbila u gol. Payetu je pogodak iz 68. minute bio treći u ovom natjecanju i jedanaesti ukupno u sezoni. Zanimljivo, od posljednjih 13 golova West Hamova sastava Francuz je pogodio ili asistirao kod njih devet.

Bili u polufinalu 15 minuta

Bio je ovo rezultat koji je sastav Slavena Bilića vodio u društvo Evertona, Watforda i Crystal Palacea, momčadi koje su ostvarile plasman u polufinale natjecanja, no West Ham je tamo ‘bio’ tek petnaestak minuta. Naime, u 83. je ubacivanje Herrere na drugoj vratnici u 1-1 pretvorio Anthony Martial i osigurao ponovljeni ogled. Igrat će se on na Boleyn Groundu u još uvijek nepoznatom terminu.

Postignuti gol bio je Martialov jedanaesti u svim natjecanjima ove sezone, a samo jedan igrač kluba ima bolji učinak. Riječ je o ozlijeđenom Wayneu Rooneyju koji je precizan bio četrnaest puta. Također, upravo je kapetan kluba i jedini igrač koji je sudjelovao kod više golova za svoju momčad od Martiala (18:16), no budući da će Rooney još neko vrijeme izbivati s travnjaka, 20-godišnji francuski reprezentativac imat će priliku dostići ga.

Arsenal razočarao

Nogometaši Arsenala iskoristili su, pak, nedjeljno popodne za razočaravanje vojske svojih obožavatelja nakon što su u utakmici četvrtfinala FA kupa upisali poraz 0-2 i oprostili se od natjecanja u kojem su branili naslov i kojega su osvojili rekordnih dvanaest puta. Ove im se sezone na tom putu ispriječio Watford.

Nakon prvog poluvremena u kojem domaćin sa Emiratesa nije niti jednom priprijetio golu gostujuće momčadi stigla je očekivana kazna. Watford je svoja prva dva udarca u okvir gola Davida Ospine pretvorio i u pogotke kojima je stigao korak bliže tome da ponove najveći uspjeh iz natjecanja. Finale FA kupa su, naime, igrali u sezoni 1983/84.

Odion Ighalo prvi se upisao na strijelce, a dogodilo se to u 50. minuti ogleda. Prekinuo je time golgeterski post dug 599 minuta. I drugi udarac prema Arsenalovom golu bio je vrijedan slavlja Watfordovih igrača, a priuštio im ga je Adlene Guedioura, izvrsnim, jakim i preciznim udarcem u gornji kut.

Nadu da će ostati u ždrijebu FA kupa braniteljima naslova donio je, na sjajnu asistenciju petom Mesuta Özila, Danny Welback u 88. minuti postavši tako prvi nogometaš koji je zabio Watfordu u natjecanju, a mogao je i biti apsolutni junak domaćina da je iskoristio u sudačkom produžetku utakmice šansu za poravnanje rezultata kada je lopta došla do njega odbivši se od vratnice nakon udarca Iwobija.

Welbeck je bio u šansi i koji trenutak kasnije i ponovno je bio nemoćan, pa je sve rezultiralo novim poražavajućim rezultatom za favorizirani sastav ovog ogleda, ali i slavljem momčadi sa Vicarage Roada.

FA kup, četvrtfinale:

Arsenal – Watford 1:2

Manchester United – West Ham 1:1