Nekad je nužno odabrati stranu

Danijel Subašić je trenutačno najbolji golman u Francuskoj (potvrdio je to brojkama njegov klub)

Subašić je u konkurenciji golmana peti po broju nastupa za Monaco

FOTO: AFP/AFP

Čuvar mreže hrvatske nogometne reprezentacije i Monaca, drugoplasirane momčadi francuskog prvenstva, Danijel Subašić odigrao je u petak stotu ligašku utakmicu za svoj klub u čast koje je Monaco podsjetio na važnost i sigurnost koju u njemu ima.

Prije susreta koji je protiv Reimsa u petak završio rezultatom 2-2 Monaco je objavio tekst u kojem se ističe sljedeće: “Niti jedan golman u francuskom prvenstvu nema bolji postotak obrana od njega uzmu li se u obzir nastupi od 2013. godine.”

U Topu 5 po odigranim utakmicama

“Hrvatski reprezentativac obranio je 76 posto udaraca s kojima je bio suočen u prvenstvu od debija u Ligue 1 u sezoni 2013/14.”, dodaje se i podsjeća da je Subašić klubu pristupio prije nešto više od četiri godine.

Odigrao je u tom razdoblju 52 utakmice za klub u drugoligaškom društvu, nastupio u 20 europskih utakmica (14 u Ligi prvaka, šest u Europskoj ligi), a nastup u petak bio mu je jubilarni stoti za klub u francuskom elitnom nogometnom društvu.

Ukupno je peti golman po broju odigranih utakmica za Monaco; ispred njega su samo Fabien Barthez (191), Flavio Roma (249), Jean-Claude Hernandez (267) i Jean-Luc Ettori (754).

https://www.youtube.com/watch?v=aT0RqGfcYPE