Subašić neće igrati protiv Rusije, a na golu će ga zamijeniti Kalinić koji kaže da je ovo velika šansa za njega

Vratar ima načeti kvadriceps i aduktor, pa nema smisla riskirati

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija će na prijateljsku utakmicu protiv Rusije otputovati samo sa 17 igrača. U četvrtak je otpao i prvi vratar Danijel Subašić.

Kako je objavio HNS na svojoj internetskoj stranici, nogometaš Monaca ima načeti kvadriceps i aduktor, a kako se radi o prijateljskoj utakmici, nema smisla riskirati. Da je u pitanju službena utakmica, Subašić bi vjerojatno stao između vratnica.

U srijedu otpao Ćorluka

Ovako će ga, međutim, izbornik Ante Čačić poštedjeti nastupa, a na teren će u Rostovu na Donu idućeg utorka poslati Lovru Kalinića. Njegova će zamjena biti Ivan Vargić iz Rijeke.

“Vrataru se rijetko pruža šansa, stoga je ova velika i važna. Imao sam privilegiju braniti protiv Argentine, a sada se nažalost Subašić ozlijedio. Pokušat ću iskoristiti minutažu koju dobijem od izbornika”, rekao je Kalinić.

Čačiću je u srijedu zbog problema s tetivom i boli u aduktoru otpao i Vedran Ćorluka, a još ranije su zbog ozljeda nastup morali otkazati Ivan Rakitić i Domagoj Antolić. Luku Modrića i Dejana Lovrena je izbornik, pak, odlučio poštedjeti ove akcije.