Kapetan Darijo Srna objavio kako napušta hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon Eura 2016.

Kazao je da je umoran od putovanja i želi više biti s obitelji

Darijo Srna
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna rekao je u razgovoru za službenu klupsku stranicu Šahtara iz Donjecka da će poslije Europskog prvenstva u Francuskoj napustiti reprezentaciju.

“Sigurno je da je je prvenstvo u Francuskoj moje posljednje. San mi je na njemu odigrati što bolje, zahvaliti se svima i poslije toga se usredotočiti na klub”, rekao je Srna.

Hrvatska je favorit na Euru

Ako vas Ante Čačić zamoli da ostanete u reprezentacij poslije Eura hoćete li pristati?

“Neću ostati. Njegove riječi neće ništa promijeniti. Umoran sam od putovanja. Icrpljuju me. Želim više biti s obitelji”, rekao je Srna, kojem će Euro u Francuskoj biti treće u karijeri. Nastupio je i na dva Svjetska prvenstva.

Također, rekao je i da je Hrvatska na papiru jedan od favorita ovog Eura.
“Među tri smo glavna favorita, ali to moramo potvrditi na terenu”, rekao je Srna. Ukrajince je zanimala i situacija s Kalinićem i Strinićem i hoće li oni ići na Euro.

Kalinić je među glavnim igračima u svom klubu, a Strinić se bori s minutažom. Mora izboriti mjesto u Napoliju a onda je sve moguće. Kalinić i Mandžukić su naša napadačka snaga”, dodao je.

Osvrnuo se i na odlazak Ivice Olića te je rekao ako je on reprezentaciji dao puno te da je odličan primjer svim igračima.

“Ima dva srca i sretan sam što sam igrao s njim. Zvao sam ga i zahvalio sam mu se na svemu. Kao kapetan uvijek sam ga tražio za savjete i sada sam ja najstariji u reprezentaciji, ali ću i dalje tražiti savjete iskusnijih igrača, poput Mandžukića”, poručio je Srna, koji je odigrao 127 utakmica u dresu Hrvatske.