Davor Šuker čestitao Blatteru i poručio mu da riješi nastale probleme

Fifa mora izliječiti ranu koja brine svjetsku nogometnu obitelj - rekao je Šuker

06.12.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb – MAXtv,1. HNL, 18. kolo, GNK Dinamo – HNK Rijeka. Davor Suker, Dragutin Surbek. Photo:/
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker čestitao je Seppu Blatteru na ponovnom izboru na mjesto prvog čovjeka Međunarodnog nogometnog saveza (Fifa), objavljeno je na web-stranici HNS-a.

Blatter je u prvom krugu glasovanja u Zürichu dobio 133 glasa svjetskih nogometnih asocijacija, nakon čega se njegov protukandidat Ali Bin Al Hussein povukao uoči drugog kruga.

Svi dobivaju jednakost i ravnopravnost

– Čestitam predsjedniku Seppu Blatteru na novom mandatu na čelu Fife. Glasovanje je pokazalo da Blatter ima podršku većeg dijela nogometnog svijeta i to treba respektirati. Fifa je svjetska nogometna organizacija i dosadašnje rukovodstvo očito je uspješno dosegnulo sve kontinente koji dobivaju jednakost i ravnopravnost kakvu zaslužuju – komentirao je izbore Šuker.

– Predsjednik Blatter sada ima novi mandat ispred sebe, mandat koji je izvrsna prilika da se Fifa suoči sa svim izazovima i izliječi ranu koja brine svjetsku nogometnu obitelj. Integritet, transparentnost i pozitivan imidž moraju biti važni Fifi kako bi zaštitila i dalje razvijala nogometnu Igru. Želim predsjedniku Blatteru da uistinu odradi mandat onako kako je najavio u svom govoru, i u tom radu priželjkujem mu puno sreće i uspjeha – poručio je na kraju Šuker.