De Rossi kaže da nije trebao ružno uvrijediti Mandžukića (ili da je barem trebao prekriti usta dok ga vrijeđa)

Talijan je uvrijedio Mandžukića tijekom prošlotjedne utakmice Juventusa i Rome

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Talijanski reprezentativac Daniele se Rossi ispričao se hrvatskom nogometašu Mariju Mandžukiću za uvredu koju mu je uputio tijekom utakmice njegove Rome i Mandžukićevog Juventusa prošli tjedan.

“Vidio sam nakon utakmice što sam napravio. Kamera me snimila dok sam govorio rečenicu koju nisam smio reći. Nisam to smio reći ili sam barem, kako je trener već rekao, trebao rukom pokriti usta dok sam to govorio”, kazao je De Rossi u emisiji Le Iene.

Podsjetimo, Paulo Dyabala donio je pobjedu Juventusu u derbiju s Romom, a osim te činjenice, tamošnji mediji donijeli su vijest da je je tijekom dvoboja Daniele De Rossi izvrijeđao hrvatskog napadača Marija Mandžukića.

Naime, nakon jednog duela, veznjak se, prenose talijanski mediji, uključujući i tamošnji Eurosport, okrenuo prema napadaču i navodno mu viknuo mu “začepi, glupi cigane”.

Spaletti podržao de Rossija

Trener Rome Luciano Spaletti nakon utakmice nije opovrgnuo da je igrač to rekao, nego je dodao da je Mandžukić vrijeđao njegove igrače tijekom utakmice te da je De Rossijeva jedina pogreška što usta nije prekrio rukom, tehnika kojom se služe mnogi igrači i treneri kako se njihove riječi ne bi mogle iščitati.

“De Rossi nije stavio ruku na usta, ali ću mu reći da to uradi drugi put. U takvim trenucima svašta se može izreći, ali Mandžukić je tijekom utakmice razljutio sve Romine igrače”, rekao je Spaletti, a ovaj verbalni ispad prokomentirao je i Juventusov trener Massimiliano Allegri.

“Ne znam što je De Rossi rekao Mandžukiću i obratno, ali igrači redovito izmjenjuju riječi tijekom utakmica”, poručio je Allegri. Hrvatski je napadač protiv Rome, inače, odigrao cijeli susret. Juventus je sada drugi s dva boda manje od Napolija, dok je Roma peta s deset bodova manje od Juventusa.