Demba Ba (Bilićeva uzdanica iz Bešiktaša) u rekordnom transferu potpisao za kineskog prvoligaša

Transfer je navodno vrijedan 16 milijuna eura, a Senegalac je potpisao na tri godine

Besiktas' Senegalese forward Demba Ba reacts during the UEFA Europa League round of 16 football match between Club Brugge and Besiktas at Ataturk Olympic stadium in Istanbul on March 19, 2015. AFP PHOTO / OZAN KOSE
FOTO: AFP

Kineski nogometni prvoligaš Shanghai Shenhua pojačao je napadački red momčadi dovođenjem senegalskog nogometnog reprezentativca, prošlosezonske uzdanice Slavena Bilića u Bešiktašu. Novi član momčadi je Demba Ba.

Ukupno 27 golova i sedam asistencija u 44 odigrane utakmice u prošloj sezoni postigao je 30-godišnji napadač. Tim je učinkom pobudio radoznalost mnogih klubova među kojima i West Bromwich Albiona. Demba Ba ipak se nije odlučio vratiti u Premierligu u kojoj bi mu to nakon West Hama, Newcastlea i Chelseaja bio četvrti klub, već se otisnuo u Kinu u transferu za koji neki mediji tvrde da je rekordan za tamošnji nogomet i da iznosi 16 milijuna eura.

Podsjetimo da je Shanghai Shenhua bio klub u koji se 2012. godine krenuo okušati i Bjelokošćanin Didier Drogba. Napustio ga je nakon osam mjeseci razočaran neredovitom isplatom primanja.

https://www.youtube.com/watch?v=4wv0IumyhJ8