Možda ste propustili atmosferu na utakmici, povratak ljudi na Dinamov stadion ili (manju) tučnjavu na tribini

Sukobili su se navijači koji podržavaju Mamića i oni koji su protiv njega

FOTO: PIXSELL

Sat vremena uoči početka derbija između Dinama i Hajduka, na sjevernoj tribini Maksimirskog stadiona došlo je do tučnjave između dviju navijačkih frakcija Bad Blue Boysa.

Sukobi navijača na sjeveru

Tučnjava na sjeveru

Sukobili su se navijači koji podržavaju izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i daleko veće skupine koja već godina prosvjeduje protiv čelnika ‘modrih’. Sve je počelo verbalnim prepucavanjima, a potom je došlo i do manjeg fizičkog okršaja. Navijači su se gađali i stolcima, a poletjelo je i nekoliko baklji. Srećom, sukob je vrlo brzo zaustavila policija koja je razdvojila skupine i napravila tampon zonu.

Zagreb uoči derbija


17.49 – Na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke, javlja HIna. BBB su se okupili na Kvatriću i u koloni krenuli prema stadionu.

“Previše smo godina izgubili u ovome svemu da bi sada slavili i gledali sa strane kako se klub urušava, navijači Dinama su ostali dužni sebi i svom klubu završiti započeto. Borba za naš klub nalazi se na prekretnici i sada je vrijeme da se vidi koliko navijača ima Dinamo”, bila je poruka Boysa pred utakmicu.

Kao prije 15 godina

Posljednji put ovakva euforija oko kluba iz Maksimirske 128 bila je prije 15 godina kada je na Valentinovo vraćeno ime Dinamo. ‘Modri’ su prvu utakmicu nakon povratka imena odigrali u Vukovaru pred oko 8,000 gledatelja, a momčad je tada vodio Marijan Vlak.

https://www.youtube.com/watch?v=kV2c0Pol1rg

Torcida je na utakmicu krenula iz Splita “Bilim vlakom”, no brojni navijači Hajduka u Zagreb su stigli i automobilima. Policija ih je do 17 sati čekala na parkiralištu Borongaj, kako bi organizirano i na vrijeme ušli na tribine.

Gepostet von Lana Glowatzky Štefančić am Sonntag, 12. Juli 2015

Debi Krznara i Burića

Zanimljivo, u večerašnjem ogledu 1. kola treneri Dinama i Hajduka Damir Krznar i Damir Burić će debitirati kao kao samostalni treneri u Prvoj HNL. Nikada se još u povijesti nije dogodilo da i Dinamo i Hajduk u sezonu uđu s debitantima na klupi i da se odmah međusobno sukobe u prvom kolu.

Splićani su posljednji put u Maksimiru slavili još u rujnu 2008. godine. Hajduk je od tada u Maksimir stizao u 14 navrata, upisao 11 poraza i izborio tri remija.


17.37Dalmatinski portal javlja da su Hajdukov autobus kod Svetica presrelo nekoliko stotina torcidaša. Među njima je bio i otac Andrije Balića, a svi su zajedno vikali ‘hoćemo pobjedu’, čime su dali podršku igračima.


17. 29 – Navijači Dinama okupili su se u velikom broju te su se Maksimirskom ulicom uputili prema stadionu noseći veliki transparent s nastpisom ‘lopovi odlazite’. Video možete pogledati ispod.


17.14 – Iz Policijske uprave zagrebačke doznajemo da za sada sve protječe u nogometnom ozračju te da nije zabilježen niti jedan incident.

https://www.facebook.com/BadBlueBoysi.hr/photos/a.176427009212255.1073741831.106413312880292/428427690678851/?type=1&theater


Malo više od dva sata prije derbija Dinama i Hajduka navijači su se počeli okupljati po zagrebačkim trgovima. Na Kvaternikovom trgu u blizini stadiona okupilo se nekoliko stotina navijača, a policija je već okupirala pojedine dijelove grada kako bi spriječila moguće incidente.

Bili vlak stiže u Zagreb

Iz Splita je prema Zagrebu krenuo Bili vlak s navijačima Hajduka, a Torcida je ranije najavila dolazak 30 autobusa. S obzirom na to da su za derbi prodane sve ulaznice iz Dinama su u nedjelju odlučili otvoriti tribinu Sjever-gore. Očekuje se da će na Maksimiru biti oko 25 tisuća gledatelja.

https://www.facebook.com/BadBlueBoysi.hr/photos/a.176427009212255.1073741831.106413312880292/428418107346476/?type=1&theater

Utakmica je procijenjena kao visokorizična pa će na osiguranju biti angažiran veliki broj policajaca.

“Ulazi za gledatelje se otvaraju u 17 sati, a policija apelira da navijači što ranije dođu na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti “koje će se poduzimati s ciljem sprječavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona.

Unošenje i postavljanje navijačkih transparenata i koreografije (transparenti, zastave, bubnjevi i slično) sukladno preporuci policije i odluci organizatora bit će dozvoljeno od 16.30 do 17 sati”, objavila je policija koja je izdala i posebno upozorenje gostujućim navijačima.

“S obzirom da se očekuje dolazak većeg broja gostujućih navijača, a poglavito organiziranim prijevozom autobusima, preporuka je da se dođe do naplatnih kućica Lučko autoceste Zagreb-Split do 16 sati, odnosno da se dođe na parkiralište Borongaj u južnoj zoni stadiona Maksimir do 17 sati. Gostujućim navijačima koji ne dođu do tog vremena ne možemo jamčiti da će ući do početka utakmice na tribinu stadiona Maksimir”.

12.07.2015., Zagreb - Zbog odrzavanja nogometne utakmice Dinamo - Hajduk na kolnom ulazu od Kipa sportasa i prostoru u zoni raskrizja Ulice Svetice i Maksimirske sve do zapadnog raskrizja zapadnog parkiralista stadiona u vremenu od 6 do 22 sata, a na prostoru poligona autoskole kod okretista Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru juznog ulaza na stadion Maksimir od 14 do 22 sata, temeljem prethodne suglasnosti nadleznog tijela Grada Zagreba bit ce zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Zbog održavanja nogometne utakmice Dinamo – Hajduk vrijedi posebna regulacija u prometu PIXSELL