Derbi sjevernog Londona završen neodlučeno, Tottenham poveo, a Arsenal u završnici poravnao

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren igrao je za Liverpool od 40. minute

Arsenal's German defender Per Mertesacker (L) tries an overhead kick during the English Premier League football match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London on November 8, 2015.     

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Veliki derbi sjevernog Londona u 12. kolu engleskog nogometnog prvenstva između Arsenala i Tottenham Hotspura završio je podjelom bodova 1-1 (0-1), vodeći sastav Premier lige Manchester City je na gostovanju kod posljednje Aston Ville odigrao 0-0, dok je Juergen Klopp u svojoj sedmoj utakmici na mjestu menadžera Liverpoola pretrpio prvi poraz izgubivši na Anfieldu od Crystal Palacea sa 1-2 (1-1)

Sljedeći suparnik zagrebačkog Dinama u skupini F Lige prvaka Arsenal imao je priliku zasjesti na vrh Premier lige jer je igrao tri sata nakon Manchester Ciyja, koji je osvojio samo bod u Birminghamu, ali niti Arsenal nije uspio osvojiti sva tri boda protiv svog velikog rivala.

Gosti s White Hart Lanea poveli su u 32. minuti preko Harryja Kanea, a na konačnih 1-1 poravnao je Kieran Gibbs u 77.

City i Arsenal na vrhu

Nakon 12 kola Manchester City i Arsenal imaju po 26 bodova, jedan više od trećeg Leicester Cityja, a dva od četvrtog Manchester Uniteda. Tottenham je peti sa 21 bodom, dok je Aston Villa i dalje posljednja s pet bodova, jednim manje od 19. Sunderlanda.

Pobjedu Crystal Palaceu na Anfieldu osigurali su Yannick Bolasie (21) i Scott Dann (82), dok je jedini pogodak za Liverpool postigao Philippe Coutinho (42).

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren igrao je za Liverpool, koji je 10. na ljestvici sa 17 bodova, od 40. minute. Crystal Palace je osmi sa 19 bodova.

Arsenal i Dinamo igrat će u 5. kolu Lige prvaka 24. studenoga u Londonu. Nakon četiri kola oba kluba imaju po tri boda, šest manje od Bayerna i Olympiakosa.