Deseci milijuna eura u ovom trenutku razdvajaju Chelsea i Diega Simeonea

Cijela ova priča djeluje poprilično skupo, a samim time i njena realizacija upitno

Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone looks on before the Spanish league football match Granada FC v Club Atletico de Madrid at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada on May 23, 2015. PHOTO / JORGE GUERRERO
FOTO: AFP

Loš ulazak u sezonu Chelseajevih nogometaša dobrano je, premda se medijskim izlascima čelnika kluba želi pokazati drugačija slika, poljuljala naizgled sigurnu poziciju menadžera momčadi Josea Mourinha.

Aktualni prvak engleske lige danas je šesnaestoplasirana momčad premierligaške ljestvice s osam osvojenih bodova iz isto toliko utakmica. Od vrha ljestvice udaljeni su deset, a od društva koje će krajem sezone ispasti iz lige četiri boda. I dok portugalski nogometni stručnjak uvjerava da je on najbolje rješenje kluba u ovim trenucima, mediji već traže njegovog nasljednika i pritom favoriziraju Atleticova trenera Diega Simeonea.

Abramovič si to može priuštiti

Argentinac radi dobar posao u klubu čije igrače vodi od 2011. godine i koje je, u jakoj konkurenciji španjolske lige već uspio dovesti do naslova i igrati finale Lige prvaka (u sezoni 2013/14) i s kojima je osvojio Europsku ligu (2011/12). Čini ga to iznimno zanimljivim mogućem budućem londonskom poslodavcu, no pritom se spominje i jedna otegotna okolnost koja se priječi mogućoj realizaciji tog posla. Jasno, riječ je o klauzuli koju Simeone ima u svom ugovoru koji ga za klub sa Vicente Calderon stadiona veže do 2020. godine, a koja kazuje da klub može napustiti ukoliko zainteresirana strana u tom trenutku Atleticu isplati 20 milijuna eura.

Ako se na to doda brojka od 40 do 50 milijuna eura koliko bi Chelsea trebao isplatiti Mourinhu u slučaju raskida ugovora na njegovu štetu, cijela ova priča djeluje poprilično skupo, a samim time i njena realizacija poprilično upitno. No, malo je onih u nogometnom svijetu koji barataju količinom novca koju ima vlasnik Chelseaja Roman Abramovič, pa niti tih 60-70 milijuna eura, uz dodatak potreban za Simeoneovu plaću, možda i ne predstavljaju nešto nepremostivo.