Dinamo danas u Ligi prvaka u Maksimiru igra protiv Bayerna, jedne od najjačih ekipa na svijetu

Prvi susret ovih momčadi završen je pobjedom Bayerna 5-0 u Münchenu

29.09.2015., Allianz Arena, Muenchen, Njemacka - UEFA Liga prvaka, skupina F, 2. kolo, Bayern - Dinamo Zagreb. Marko Rog, Robert Lewandowski.
Photo:
FOTO: PIXSELL

Bayern dolazi u Zagreb odraditi posao, dvoboj prve i posljednje momčadi u skupini F bit će sudar mačke i miša. Neovisno o zdravstvenim problemima u svlačionici Bavaraca, kao i porazu u posljednjem kolu Bundeslige. Bayernova prednost se istopila na ‘samo’ pet bodova, a utakmica na Maksimiru bit će idealna prilika da se Guardiolin stroj vrati na staze pobjede. Uz to, ovo je Bayernu i 100. gostovanje u Ligi prvaka.

Nažalost, u Zagrebu nećemo vidjeti ponajboljeg golmana svijeta Manuela Neuera – njemački reprezentativac je dobio poštedu zbog umora. U Ligi prvaka će između vratnica debitirati Sven Ulreich. Neće biti ni drugih brojnih vedeta – Arjena Robbena, Davida Alabe, Douglasa Coste, Marija Götzea i Juana Bernata svi su ozlijeđeni, a manju minutažu će dobiti Franck Ribery. No, i takav Bayern trebao bi biti nepremostiva prepreka za Dinamo. Nitko od gostiju neće shvatiti olako, a odmah je u startu i sam trener Guardiola odbacio priče o tankiraju…

https://vine.co/v/i7V3gFiaa1Y

” Još nikad nisam upoznao nogometaša koji ne želi se dokazati i pobijediti. Želim da svi moji igrači daju maksimum na terenu. Prestiž je jako važan za naš klub, a da ne spominjem i novac kao bonus za pobjedu”, rekao je Guardiola. Podsjetimo, UEFA za pobjedu donira 1.5 milijuna eura, a bod se honorira s 500.000 eura.

Dinamo je u prvoj utakmici na Allianz Areni popio ‘petardu’, s laganih 5:0 su ispraćeni u Zagreb. Zoran Mamić, Dinamov trener je istaknuo:

“Čeka nas zadnja utakmica u europskoj sezoni protiv najboljeg mogućeg protivnika. Privilegija je biti u ovom natjecanju, igrati protiv ovakve momčadi i dat ćemo sve od sebe biti što bolji, a na kraju ćemo vidjeti rezultat. Svjesni smo njihove kvalitete, kako se poigravaju s protivnicima i moramo biti debelo iznad svojih mogućnosti za povoljan rezultat. Ne smijemo griješiti jer smo im poklonili prva tri gola u prvoj utakmici. Jednostavno moramo biti brži i bolji u svakom segmentu. Želimo dati sve od sebe, pokušati dati više od maksimuma, a hoće li to biti dosta za iznenađenje – vidjet ćemo nakon utakmice”. zaključio je Mamić.