Dinamo i Hajduk u tri dana igraju dvaput, a treneri najavljuju derbije oko kojih će se danima pričati

Nakon prve Kup utakmice slijedi međusobni ogled u prvenstvu

05.12.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk.  Zoran Mamic, Damir Buric. 
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Treneri Dinama i Hajduka, Zoran Mamić i Damir Burić, prokomentirali su ždrijeb polufinala Kupa u kojem će međusobno zaigrati njihove momčadi. “Čekaju nas dvije zanimljive utakmice i derbiji oko kojih će se pričati danima što je sigurno dobro za naš nogomet.

Naravno, još ima mjesec dana do prve utakmice i imamo puno posla prije toga tako da nema smisla raditi nekakve najave već sada, ali sigurno se veselimo susretima s Hajdukom”, izjavio je Mamić nakon ždrijeba.

Mamiću svejedno

“Rekao sam već da želimo osvojiti Kup, a kada je tako onda je svejedno kada ćemo koga dobiti”, poručio je trener Dinama putem službene klupske stranice.

Damir Burić je dodao kako se u klubu raduju ovim utakmcama.

“Nama je gušt igrati te utakmice kako u prvenstvu tako i u kupu. Bit ćemo spremni i motivirani, to je sigurno. Znam da će Poljud biti pun i da ćemo imaju pravu podršku naših navijača, a ja vjerujem u svoju momčad i naše mogućnosti”, kaže Burić.

Veliki izazov

“Žao mi je samo da će se te dvije utakmice – prva u Kupu pa onda prvenstveni derbi – igrati u razmaku od samo tri dana na Poljudu, ali u svakom slučaju to će također biti veliki izazov i motiv za našu mladu momčad. Imamo svoje ambicije u Kupu i siguran sam da ćemo maksimalno spremni dočekati te utakmice koje se igraju za mjesec dana”, završio je trener Hajduka.

Prva utakmica igrat će se 16. ožujka u Splitu, a uzvrat je 6. travnja na Maksimiru. Dinamo i Hajduk zadnji su se puta susreli u Kupu u sezoni 13./14. i to u četvrtfinalu. Dinamo je na Maksimiru slavio s 5:0, a u Splitu 2:1. U drugoj utakmici sastaju se Slaven Belupo i Rijeka.