Nekad je nužno odabrati stranu

Dinamo je deklasirao Hajduk u polufinalu Hrvatskog kupa, a ove 4 stvari vrijedi istaknuti

Dinamo je po 19. put izborio finale u kojem ga čeka Slaven Belupo

06.04.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica polufinala hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Junior Fernandes. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Dinama u uzvratnoj su utakmici polufinanala Hrvatskog kupa na maksimirskom stadionu deklasirali splitski Hajduk s 4-0 te izborili plasman u finale. U nastavku vam donosimo najzanimljivije stvari o ovoj utakmici.

1. Tko je zabio za Dinamo?

Nakon što je Dinamo u prvoj utakmici na Poljudu pobijedio s 2-0 u uzvratu je već u drugoj minuti povećao prednost pogotkom mlađahnog Josipa Brekala. U 24. minuti je Angelo Henriquez proigrao Juniora Fernandesa, a ovaj je lakoćom prošao pokraj istrčalog Lovru Kalinića i gurnuo loptu u mrežu. Isti je igrač bio strijelac i u 50. minuti, prebacivši splitskog čuvara mreže iskosa s desne strane. Za konačnih je 4-0 u 67. minuti zabio Soudani.

 Josip Brekalo i Julian Alberto Velazquez
Josip Brekalo i Julian Alberto Velazquez PIXSELL

2. U finalu protiv Slaven Belupa

Dinamo je po 19. put izborio nastup u finalu Hrvatskog kupa gdje ga 10. svibnja (17 sati) u Osijeku čeka Slaven Belupo. Koprivnički je klub u u utorak iznenađujuće izbacio Rijeku, pobijedivši u uzvratu s 3-0. Sada je pred nama ‘repriza’ finala iz 2007. godine kada je Dinamo s ukupnih 2-1 u dvije utakmice bio bolji od Slavena kojema je to bio jedini dosadašnji nastup u završnici.

3. Mamić najavio ljetne aktivnosti

“Čestitke momčadi, hvala i gledateljima koji su došli u velikom broju. Nadam se da prepoznaju trud i kvalitetu i da će ih biti još više u idućim utakmicama. Znali smo da nemamo pravo kalkulirati, bez obzira na rezultat iz prve utakmice. Uostalom, mi ni ne znamo tako igrati. Držali smo se dogovora, a kao što sam tisuću puta rekao, kad se držimo dogovora, onda to izgleda ovako kao danas”, rekao je Dinamov trener Zoran Mamić nakon utakmice za Arenasport.

Zoran Mamić
Zoran Mamić PIXSELL

Najavio je potom Dinamov trener i što će se događati predstojeće ljeto.

“Vjerujem da se nećemo osuti. Bit će jedna ili dvije ciljane prodaje, ali glavnina momčadi će ostati na okupu i ponovno ćemo, nadamo se, razveseliti navijače.”

4. Burićev junački pad

“S obzirom na zaostatak iz prve utakmice i još kad u uzvratu primiš gol u drugoj minuti, praktički je sve odlučeno. Teško je igrati u takvoj situaciji, momci su htjeli, ali nisu mogli. Naš plan je propao već u drugoj minuti. Mislio sam da je bolje pasti junački, nego se zatvoriti, to nije naš stil igre. Ovo jednostavno nije bio naš dan”, izjavio je Hajdukov trener Damir Burić.