Dinamo je odigrao još jednu utakmicu u Španjolskoj, ovaj put izgubili su od bugarskog Litexa

Drugi je ovo poraz Dinama nakon Stromsgodseta, dok su s CSKA odigrali remi

03.10.09.2015., SRC Zapresic, Zapresic - MAXtv 1. HNL, 12. kolo, NK Inter Zapresic - GNK Dinamo. Junior Fernandes. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama odigrali su još jednu, četvrtu, utakmicu na pripremama za nastavak sezone u Španjolskoj. Ovaj put izgubili su od bugarskog Litexa s 1:3 u utakmici koja se za razliku od prethodne tri igrala u Pintar Areni, sat vremena udaljenoj od La Mange gdje su, inače, smješteni.

Dvije kontre ih koštale

U prvom poluvremenu Dinamo je zaprijetio preko Hodžića, Roga i Fernandesa, a iako su bili bolja momčad do gola nisu uspjeli doći. Eduardo, vratar modrih, jedini je put morao reagirati u 31. minuti kada je jedan pokušaj iz prekida odbio u korner. U nastavku je, međutim, Litex uspio doći do pobjede.

Raspali se u minuti

U 51. minuti glavom je zabio Malinov. Njega je zanimljivo, lopta slučajno pogodila u glavu te je promijenila smjer i prevarila Eduarda. Poslije toga toga Mamić je u igru ubacio Šempera, Soldu, Matela i Sosu, dok su izašli Goncalo, Musa, Eduardo i Stojanović.

Jedanaest minuta nakon primljenog gola Fernandes je također glavom uzvratio nakon Machadova ubačaja iz kornera. Samo minutu poslije Despodov (63) je dao gol za vodstvo Litexa poslije Malinova probijanja po desnoj strani.

Nakon toga, igra Dinama se raspala pa je u 65. minuti sličnom akcijom kao i kod prethodnog gola Litex došao do konačnih 1:3. Ovaj put Rumenov se probio po strani, ubacio je u peterac a strijelac je bio Kolev.

Dinamo u petak igra posljednju utakmicu u Španjolskoj, a protivnik je Srnin Šahtar.
Dinamo: Eduardo – Stojanović, Benković, Goncalo, Musa – Šovšić, Pavičić, Fernandes, Ćorić, Rog – Hodžić. Igrali su još: Šemper, Soldo, Matel, Sosa, Gojak, Antolić, Machado, Lovren i Fintić.