Dinamo je pobjedom protiv Slavena najavio finale Kupa i još tri bitne stvari koje trebate znati o pobjedi u Koprivnici

Dinamo i Slaven Belupo igrat će u utorak u finalu hrvatskog Kupa

06.05.2016., gradski stadion, Koprivnica - 35. kolo MAXtv Prve HNL, NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. Marko Pjaca. 
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dinamo je uvjerljivo, s 3:0 svladao Slaven Belupo u 35. kolu 1. HNL, a mrežu domaćina načeo je Marko Pjaca u 35. minuti. Do kraja su za maksimirsku momačad zabili još Leandro Sigali i Armin Hodžić, a ovo su zanimljivosti s utakmice u Koprivnici.

1. Pjaca pogotkom proslavio 21. rođendan

Pjaca je svojim osmim pogotkom u sezoni proslavio “američku” punoljetnost. Prije nepuna dva mjeseca, najbolji Dinamov igrač slomio je ključnu kost. Takva ozljeda za mnoge bi značila kraj sezone kao i oproštaj od ambicija za igranjem u reprezentaciji na Europskom prvenstvu. No, Pjaca se ekspresno, nakon 40 dana vratio na teren, iako su liječnici u optimističnoj inačici nudili dva mjeseca oporavka.

Vratio se u derbiju protiv Rijeke, odigrao posljednjih 12 minuta na Rujevici, a onda je krenuo niz. Pjaca je zabijao golove u sljedeće tri utakmice, protiv Splita, Istre kad je Dinamo slavio s 1:0, zahvaljujući Markovim golovima i sad, protiv Slavena.

https://www.facebook.com/849474471800714/photos/a.874567882624706.1073741828.849474471800714/1015952051819621/?type=3&theater

2. Mamić se već oprašta od Pjace

Dinamov ofanzivac koji je danas pogotkom proslavio 21. rođendan, bio je glavna tema nakon utakmice. Zanimljivo, trener Zoran Mamić nije svom najboljem igraču dao kapetansku vrpcu, već je tu čast ukazao Argentincu Sigaliju.

“Učinio sam to iz dva razloga, prvo jer je Leo stariji, a i realno je očekivati da Marko, koji je u fantastičnoj formi, ode iz Dinama”, prilično pomirljivo rekao je Dinamov trener Zoran Mamić.

Za sada nema informacija o mogućem transferu, ali jasno je da će se Dinamo ostvariti sjajan transfer na 21-godišnjem Pjaci koji je upravno danas postao “američki” punoljetan.

“Naravno, to ne znači da je nešto dogovoreno. Niti ga želimo prodati. No, realno ćemo vrlo teško zadržati Pjacu. Sigali će ipak dulje ostati s nama pa sam, kad je o kapetanskoj vrpci riječ, razmišljao u tom smjeru”, izjavio je trener Dinama.

3. Debitirali Šemper, Božić Soldo…

Kako je i najavio, Dinamov trener Zoran Mamić dao je u Koprivnici prigodu za debi mladim igračima. Od prve minute zaigrali su Adrian Šemper i Bojan Knežević, prigodu u nastavku dobili Vinko Soldo, Amer Gojak i Ivan Božić.

Adrian Šemper postao je drugi je najmlađi vratar Dinama u HNL-u. Šemper je debitirao za Dinamo s 18 godina i četiri mjeseca. Mlađi od njega bio je samo Dominik Picak koji je branio za Dinamo protiv Međimurja 2009. godine sa 17 godina i 10 mjeseci.

Adrian Šemper PIXSELL

4. Generalka za finale Kupa

Danas u Koprivnici momčadi nisu igrale u najjačim sastavima jer ih za samo četiri dana, u utorak 10. svibnja, očekuje finale Kupa u Osijeku. Dinamo je autoritativno najavio taj dvoboj u kojemu će pokušati po 14. put osvojiti naslov pobjednika u tom natjecanju. Koprivničanima bi, u slučaju pobjede, ‘Rabuzinovo sunce’ bio prvi trofej.