Dio medija piše da je Josep Guardiola dogovorio prelazak u Manchester City sljedeće sezone

Čelnici Manchester Cityja smatraju da Guardiola može klub dovesti do naslova

FOTO: PATRIK STOLLARZ/AFP

Manuel Pellegrini ušao je u posljednju godinu ugovora koji ga veže za Manchester City. Ako je vjerovati nekim engleskim medijima, ona će mu i biti posljednja budući da je klub zamjenu pronašao u Josepu Guardioli.

Bivši trener Barcelone i aktualni minhenskog Bayerna navodno je već dogovorio osobne uvjete prelaska na klupu kluba koji je prošlu sezonu ostao bez trofeja, a godinu dana ranije proslavio naslov engleskih prvaka.

Posvađan s igračima

Što se Guardiolinih uspjeha tiče, dvije uzastopne godine Bayern slavi naslov njemačkih prvaka, a španjolski stručnjak za sada odbija produljenje ugovora sa klubom u kojem se posvadio s nekolicinom važnih igrača od kada je ondje stigao. Niz koji je krenuo sa Marijem Mandžukićem, produljen je na Thomasa Müllera i Marija Götzea i tek treba vidjeti kako će ta priča završiti budući da je njemački reprezentativni dvojac itekako tražen na trištu.

Mediji su ga već preselili i sve dok Guardiola ne produlji ugovor koji mu u Münchenu prestaje vrijediti istog dana kad i Pellegrinijev u Manchesteru, i ako uopće to napravi, njegova će sjena biti iznad sudbine Pellegrinija u klubu, dodaje se.