Dirk Nowitzki misli da reprezentativac Darijo Šarić može odmah u NBA ligu

'Snažan je, čvrst i dinamičan. Spreman je za NBA ligu', kaže Nowitzki o Šariću

14.08.2015., Arena Zagreb, Zagreb - Prijateljska kosarkaska utakmica Hrvatska - Njemacka. Pripremni susret uoci Eurobasketa 2015 koji ce prvi puta odrzati u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier)  ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Velimir Perasovic, Dario Saric.
 Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je 74-72 pobjedu protiv izabrane vrste Njemačke u pripremnoj utakmici odigranoj u zagrebačkoj Areni. Utakmica je odlučena u dodatnom vremenu nakon što je njen osnovni dio okončan rezultatom 64-64.

Do pobjede, treće u isto toliko pripremnih utakmica, ali i prve u punom sastavu, momčad Velimira Perasovića predvodio je Dario Šarić uz učinak od 18 poena i deset skokova. Evo kako je on prokomentirao susret:

“Vidjelo se da nismo to mi. Imali smo tremu na početku, ipak nam je ovo prva utakmica u Hrvatskoj nakon godinu dana. Ali izvukli smo se i na kraju nas pobjeda veseli. Daleko smo od idealnog što se tiče šuterskog dijela i igre, ali nadam se da ćemo do prvenstva taj segment podići i da ćemo na Euru biti pravi.”

14.08.2015., Arena Zagreb, Zagreb - Prijateljska kosarkaska utakmica Hrvatska - Njemacka. Pripremni susret uoci Eurobasketa 2015 koji ce prvi puta odrzati u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier)  ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Dirk Nowitzki, Dario Saric.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Dirk Nowitzki i Dario Šarić PIXSELL/PIXSELL

Bogdanovićeve muke

Bojan Bogdanović imao je šut za pobjedu u osnovnom dijelu utakmice, no mučio se s preciznošću veći dio utakmice. Odbijale su se lopte od obruča, pa tako i ona koja je mogla skratiti utakmicu.

“Nisam zadovoljan, šut me još uvijek ne ide. Svi smo dosta promašivali, ali se nadamo biti u pravoj formi kada započne prvenstvo“, rekao je i kratko prokomentirao samu utakmicu:

“Loše smo otvorili prvu i treću četvrtinu, a odigrali sjajnu obranu u drugoj. Pobjedu smo teško izborili, no uvijek je dobro pobijediti.”

Nowitzki o Šariću

14.08.2015., Arena Zagreb, Zagreb - Prijateljska kosarkaska utakmica Hrvatska - Njemacka. Pripremni susret uoci Eurobasketa 2015 koji ce prvi puta odrzati u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier)  ugostit ce kosarkase tijekom grupnih susreta dok ce se zavrsnica turnira odrzati u francuskom Lilleu. Dennis SChroder, Roko Leni Ukic, Dirk Nowitzki. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Sa strane njemačke reprezentacije najviše se očekivalo od proslavljenog Dirka Nowitzkog. Ipak, vidjelo se da još uvijek nije u formi pred početak natjecanja:

“Odigrao sam svoju prvu utakmicu od travnja, pa nismo htjeli riskirati s više od 20 minuta na parketu. Dobro je da sam osjetio loptu, no na trenutku sam radio pogreške i bio izgubljen u sastavu.”

Prokomentirao je i član NBA momčadi Dallas Mavericksa igru Darija Šarića, jednog od onih kojima se proriče velika karijera u američkoj košarci.

“Odigrao je dobru utakmicu i pogodio neke važne šuteve uz nekoliko trica. Vrlo je čvrst, dinamičan na oba kraja terena. Snažan je, dobro građen, ima dobar šut pa ne vidim zašto ne bi već sada mogao igrati u NBA ligi