Dojam je da Hajduk ima najteži ždrijeb u Europskoj ligi, Lokomotiva bi mogla u Slovačku

Rijeka će, nadoknadi li poraz 0-3, na put u Kazahstan ili Armeniju

16.07.2015., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - Kvalifikacije za Europsku ligu, drugo pretkolo, NK Lokomotiva - PAOK Saloniki. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni klubovi saznali su moguće protivnike u utakmicama 3. pretkola Europske lige kojeg tek trebaju izboriti kroz uzvratne susrete sa svojim suparnicima.

Jedini hrvatski klub koji ima pozitivan rezultat iz prvog ogleda jest zagrebačka Lokomotiva koja je s 2-1 svladala grčki PAOK trenera Igora Tudora. Bude li u uzvratu ostvarila rezultat vrijedan prolaska dalje, momčadi Ante Čačića slijede ogledi protiv boljeg iz dvoboja Spartaka iz Trnave i Linfielda. Prva utakmica ovih suparnika završila je 2-1 za Spartak.

Hajduk u Češku ili Norvešku

https://twitter.com/hajduk/status/622017634398269440/photo/1

Splitski Hajduk poražen je u Sloveniji 3-2 u ogledu protiv Kopra, a okrene li minus u pozitivan rezultat ići će na Mladu Boleslav iz Češke ili Strømsgodset . Norveška je momčad u prvoj utakmici slavila na gostovanju 2-1.

Najteži posao ima Rijeka koja je kod kuće izgubila 3-0 od Aberdeena. Izbori li u uzvratu prolazak kazahtanski Kairat Almaty ili armenski Alashkert bit će joj sljedeći suparnik. Kazahstanski klub iz prve utakmice na gostovanje nosi prednost od 3-0.

Prve su utakmice na rasporedu 30. srpnja, a uzvratne će se odigrati sedam dana kasnije. Ostanu li u natjecanju do tog datuma, Lokomotiva i Hajduk bit će domaćini prvih utakmica, dok će Rijeka dvoje domaćinstvo pružiti 6. kolovoza.