Dok je Klopp držao presicu, novinar Telegrapha pisao je najluđi blog ikad

Sportski novinar britanskog Telegrapha, Ben Bloom, postao je priča dana

Dortmund’s head coach Juergen Klopp attends a press conference on April 15, 2015 in Dortmund, western Germany, to announce that he will step down as coach of German first division Bundesliga football club Borussia Dortmund (BVB). Klopp will quit as head coach at the end of the season after seven years in charge and two […]
FOTO: AFP

Sportski novinar britanskog Telegrapha, Ben Bloom, postao je priča dana nakon što je na orginalan način odradio povjereni mu zadatak. Naime, Bloom je morao izvještavati s konferencije za medije koju je održao Jurgen Klopp povodom svoje ostavke na mjesto trenera Borussije Dortmund. Međutim problem je u tom što Bloom ne zna njemački jezik, ali to ga nije niti malo omelo u izvještavanju.

12.37 – Imamo mali problem. Svi pričaju njemački, a moja srednjoškolska svjedodžba mi nije od pomoći. Iz govora kojeg drži neki muškarac (pretpostavljam izvršni direkltor kluba ili tako nešto), zvuči kao da je netko umro. Zagrcnuo se. Oh!. Upravo je rekao ‘fantastiš’. Vjerojatno u tom trenutku nije govorio o Kloppovoj odluci da napusti klub.

12.39 – Zašto ne znam njemački????

12.41 – Volio bih vam reći što Klopp priča, a priča puno. Ja razumijem točno…ništa. Zato vam evo jedna fotografija na kojoj pije čašu vode.

FBL-GER-BUNDESLIGA-DORTMUND-KLOPP

12.44 – Dolaze mi prijevodi. Klopp je rekao (citira dvije rečenice njemačkog trenera). Uh, bojim se da ne mogu provjeriti koliko su točne ove rečenice. Sve više shvaćam kako sam blizu najzbunjenijeg trenutka u životu.

12.46 – Morat ću poslati mejl starom profesoru njemačkog da mu se ispričam nakon ovoga.

12.49 – Klopp je završio s govorom i sada se publici obratio neki lik s prekrasno počešljanom kosom, ali meni sve frizure djeluju divno (novinar Ben Bloom je inače ćelav)

12.53 – Dakle, umjesto nekoga tko makar malo zna njemački, ja ću vam sada reći što je do sada poznato: Klopp neće uzmati plaćeno odsustvo, nije umoran i nije imao kontakt s nekim drugim klubom. Eto, ako to nije srž stvari, ne znam što jest.

12.55 – Upravo su počela pitanja novinara. Bojim se da su pitanja samo na njemačkom, kao i odgovori.

12.56 – ZAŠTO NA OVOJ PLANETI NEMAMO NEKI UNIVERZALNI JEZIK???

12.58 – Iskreno mi je žao zbog ovoga. Shvaćam da je jako neprofesionalno. Nemojte reći mom šefu da ne znam njemački. On misli da prevodim konferenciju riječ po riječ.

13.02 – Junak priče i dalje odgovara na pitanje novinara. Uhvatio sam neke riječi. Ekstremno, sport i ‘i’. Složite to kako god želite. U mojim mislima razmišlja da postane padobranac.

13.03 – Klopp je upravo nasmijao puno dvoranu novinara. Šala za kraj, ili umalo kraj. Zapamtite, on ostaje na poslu do 1. lipnja (hvala osobi koja mi je tvitnula link na temu ‘Kako da naučite njemački za 60 sekundi. Strah me da to nije upalilo).

13.03 – Gotovo je? Što? Nisam to očekivao. Rekli su hvala, ustali i otišli. Što sada da radim??? Nisam uspio prosvjetliti niti jednog čitatelja , a oni su otišli? Uh…

13.08 – Netko tko govori njemački je zapravo preveo dijelove konferencije. Bogu hvala. Upravo ću vam to objaviti kao da sam ja to napisao, u nadi da nitko neće primijetiti.

13.16 – Što?? Sky Sports je upravo objavio dio presice i imaju nekoga tko prevodi što je Klopp rekao? Kako su oni našli nekoga tko govori njemački, a Telegraph je ‘zaglavio’ samnom. Bojim se da sam narušio ugled ove nekakada velike institucije.

https://twitter.com/janboehm/status/588343779050070019

13.26 – Dakle, mogli bismo rekapitulirati što se dogodiloo. Ono što sam shvatio je da je Klopp nagovijestio oproštaj jer se okreće novoj karijeri – u ekstremnim sportovima i da je njegov šef to prokomentirao s ‘fantastiš’. Zapravo, Klopp je rekao da odlazi iz kluba, te da ne zna što će raditi sljedeće, dok je njegov šef u nekoliko navrata izrazio zahvalnost. I, to bi bilo to što se dgodilo u ovih sat vremena.

13. 48 – Dobro, vrijeme je da završim ovo. Oprostite na trenutak zbog mog uzdaha jer sam upravo završio najbizarnji blog uživo u mojoj karijeri, a to ću proslaviti u maniri Jurgena Kloppa.

Dok je Bloom reda rečenicu za rečenicom, širome svijeta stizalo je na tisuće komentara. Neki su govorili kako nikada nisu pratili zabavniji blog uživo, dok su drugi govorili kako bilo lijepo, ali da će dobiti otkaz.