Đoković i Nadal igrat će međusobno (već) u četvrfinalu Roland Garrosa

Nadal i Đoković tako će igrati međusobno u Roland Garrosu četvrtu godinu zaredom

Serbia's Novak Djokovic reacts during his match against France's Richard Gasquet during the men's fourth round of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on June 1, 2015.  AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
FOTO: AFP

Deveterostruki pobjednik Roland Garrosa, Španjolac Rafael Nadal i prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković izborili su plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Francuske u kojemu će odigrati svoj 44. međusobni susret, a sedmi u Roland Garrosu gdje su prošle godine igrali finale.

Još otkako je objavljen ždrijeb ovogodišnjeg Roland Garrosa, očekivao se sraz Nadala i Đokovića u četvrtfinalu, a do njega će i doći nakon što je Nadal u 4. kolu svladao Amerikanca Jacka Socka sa 6-3, 6-1, 5-7, 6-2, dok je Đoković bio bolji od Francuza Richarda Gasqueta sa 6-1, 6-2, 6-3.

Nadal uspješniji

Nadal i Đoković tako će igrati međusobno u Roland Garrosu četvrtu godinu zaredom, ali prvi puta ovako rano u turniru još od 2006. godine i njihova prvog međusobnog dvoboja kada je Đoković predao meč Nadalu u četvrtfinalu nakon što je Španjolac dobio prva dva seta.

Nadal i Đoković dva su se puta susreli u finalu Roland Garrosa, 2012. i 2014. godine, te još tri puta u polufinalu (2007, 2008, 2013), a svaki je put uspješniji bio Nadal. Ukupni omjer pobjeda je 23-20 za Španjolca.

Đoković je osvojio prvi “grand slam” ove sezone, Australian open u Melbourneu, a jedini turnir koji još nema u svojoj kolekciji upravo je Roland Garros. U preostala tri četvrtfinala turnira tenisača igrat će Britanac Andy Murray i Španjolac David Ferrer, Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Japanac Kei Nishikori, te Švicarci Stan Wawrinka i Roger Federer.

Kod tenisačica parovi četvrtfinala su Serena Williams (SAD) – Sara Errani (Ita), Ana Ivanović (Srb) – Elina Svitolina (Ukr), Garbine Muguruza (Špa) – Lucie Šafarova (Češ) i Alison Van Uytvanck (Bel) – pobjednica susreta Petra Kvitova (Češ)/Timea Bacsinszky (Švi).