Đoković je izjavio da ga Ćorić podsjeća na njega (pa je brzo dobio odgovor)

Mislim da sam se rodio s tom disciplinom. Takav sam 90 posto svoga života

Croatia's Borna Coric returns the ball to US player Sam Querrey during the men's first round of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on May 25, 2015.  AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
FOTO: AFP

Borna Ćorić kreiralo je senzaciju u 2. kolu Roland Garrosa, pobijedivši 19 igrača svijeta Tommyja Robreda s 3:2 u setovima (7-5, 3-6, 6-2, 4-6, 6-4). Nakon pobjede, 18-godišnji zagrebački tenisač nije skrivao zadovoljstvo. Tim više, što ga je pohvalio najbolji igrač svijeta Novak Đoković kazavši kako ga mladi Hrvat podsjeća na njega, piše net.hr.

“Ima profesionalan i zreo pristup, ne samo mečevima, nego teniskom životu općenito. To je jako lijepo za vidjeti za nekoga tko ima tek 18-est godina”, kazao je Đoković nakon čega se Ćorić osvrnuo na njegove riječi.

Želi biti poput njega

“Puno mi znači kada netko poput Novaka, koji je jedan od najboljih igrača u povijesti, kaže lijepe stvari o tebi. To puno pomaže samopouzdanju, ipak nešto znači kada ti netko poput njega kaže da možeš biti veliki igrač”, jasan je Borna kojeg trenira švedska teniska legenda Thomas Johansson, piše net.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=xNUUYESvpgQ

“Pokušavam biti poput njega. Ako želiš biti najbolji, moraš biti discipliniran. Sada jedino što želim je pojesti tiramisu, izaći van sa svojim prijateljima, ali ne mogu. Moram se odmoriti za sljedeći nastup. I to je normalan život za mene. Mislim da sam se rodio s tom disciplinom. Takav sam 90 posto svoga života”, objašnjava mladi tenisač, koji je istaknuo kako je pobjeda nad Robredom jedna od najvećih u karijeri.

“Igrao sam vrlo dobar tenis čitav meč, nisam niti malo bio nervozan, i nisam se bojao poraza”