Đoković je osvojio ATP u Šangaju, a njegova zahvala na kineskom oduševila je sve

Veliki teniski dan za Srbiju uveličala je Jelena Janković

Novak Djokovic (L) of Serbia and Jo-Wilfried Tsonga of France hold their trophies after their men's singles final match at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 18, 2015. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
FOTO: AFP

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković osvojio je u nedjelju ATP turnir u Šangaju nakon što je u finalu svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-2, 6-4. Đoković je do 57. titule u karijeri došao uvjerljivo, jer tijekom cijelog turnira nije izgubio nijedan set. Ujedno, postao je rekorder Šangaja s osvajanjem trećeg naslova, a dolaskom do 25. masters titule prestigao je Rogera Federera (24) te se približio Rafaelu Nadalu (27).

Uspješna i Janković

“Čestitam Tsongi. Sjajan je tjedan iza njega i zaslužio je plasman u finale. Nije imao sreće sada, ali se nadam da će na sjajan način završiti sezonu. Hvala i organizatorima. Ovo je vjerojatno najbolji turnir do sada. Svi se osjećamo kao kod kuće. Tenis je ovdje sve popularniji, a raste i broj gledatelja”, poručio je Đoković.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=Ezjde7L-XX4

Veliki teniski dan za Srbiju uveličala je Jelena Janković osvajanjem WTA turnira u Hong Kongu pobijedom u finalu nad Njemicom Angelique Kerber sa 3-6, 7-6 (4), 6-1. Za Janković je tio bio 15. osvojeni turnir u karijeri, a drugi ove godine.