Donna Vekić dobro otvorila Roland Garros i u neizvjesnom meču svladala Francuskinju

Hrvatska tenisačica pobijedila je Carolinu Garciju

Croatia's Donna Vekic returns the ball to France's Caroline Garcia during the women's first round at the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on May 24, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Za razliku od hrvatskog tenisača Ive Karlovića koji je u nedjelju ispao u prvom kolu Roland Garrosa, njegova sunarodnjakinja Donna Vekić probila se u 2. kolo Roland Garrosa, te se pridružila Mirjani Lučić-Baroni koja je to učinila ranije. Prvog dana od natjecanja na drugom Grand slam turniru sezone oprostili su se hrvatski sportaši Petra Martić i Ivo Karlović.

Vekić je dobila neizvjestan dvoboj protiv 31. nositeljice Francuskinje Caroline Garcije s 3-6, 6-3, 6-2 nakon sat i 50 minuta igre. Prvi set je Vekić izgubila, ali je ipak pokazala kvalitetu u preostala dva, iako je dvoboj završila s više neprisiljenih pogrešaka (34) nego winnera (29), a imala je i devet dvostrukih pogrešaka i 13 as-servisa. Ključnim se pokazao “break” Osječanke kod 2-2 u trećem setu, nakon kojeg je Vekić dobila četiri gema zaredom i došla do velike pobjede, prve u karijeri na Roland Garrosu.

U 2. kolu Vekić ide na Srpkinju Bojanu Jovanovski, 60. igračicu svijeta, s kojom je dosada jednom igrala i slavila u Taškentu 2012. godine.

Petra Martić nije bila uspješna

Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, Petra Martić izgubila je u prvom kolu od 21. nositeljice Španjolke Garbine Muguruza, koja je slavila s 6-2, 7-5. Martić nakon tri pobjede u kvalifikacijama nije mogla proći 21. igračicu svijeta, a tijekom cijelog meča Dućanka je osvojila samo pet poena na servis Španjolke.

Lučić-Baroni u 2. kolu protiv Halep

Mirjana Lučić-Baroni (33) plasirala se u drugo kolo nakon što je u nedjelju pobijedila Amerikanku Lauren Davis sa 6-3, 3-6, 6-3. U sljedećem kolu protivnica će joj biti treća igračica svijeta Rumunjka Simona Halep, s kojom je dosad igrala samo jednom, prošle godine na US Openu i tada je slavila Mirjana Lučić-Baroni.

Ivo Karlović poražen je u dvoboju 1. kola Grand Slam turnira u Roland Garrosu od Cipranina Marcosa Baghdatisa sa 6-7 (5), 4-6, 4-6 nakon dva sata i 22 minute igre. Karlović je odigrao prilično loš meč, imao je 21 as-servis, ali i čak 11 dvostrukih pogreški na svom servisu. Cipraninu je ponudio čak 14 “break-lopti”, od čega je Baghdatis iskoristio tri, a Karlović je imao podjednak broj winnera i neprisiljenih pogrešaka (47).

Karlović bez uspjeha

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Karlovića i hrvatskog zeta Baghdatisa, te treća pobjeda Cipranina.