DORH smatra da ovaj Hajdukov dužnosnik nije prijetio sucu i izazivao nerede nakon derbija s Dinamom

Sudac Bruno Marić prijavio je Ljubu Pavasovića Viskovića

19.09.2015., Poljud, Split - Nogometna utakmica MAXtv 1. HNL, 10 kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Goran Vucevic, Ljubo Pavasovic Viskovic.
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznenu prijava podnesenu protiv predsjednika nadzornog odbora nogometnog kluba zbog kaznenih djela prijetnje, izazivanja nereda i nasilničkog ponašanja, objavio je DORH na službenoj sranici ne navodeći ime osobe. Međutim jasno je da je riječ o predsjedniku nadzornog odbora Hajduka Ljubi Pavasoviću Viskoviću.

Protiv njega je, kako je poznato, prijavu podnio sudac Bruno Marić i to zbog vrijeđanja poslije derbija Hajduka i Dinama, koji se igrao u rujnu na Poljudu.

Verbalni i fizički napad

“U kaznenim prijavama je u bitnom navedeno da je osumnjičeni po završetku nogometne utakmice putem treće osobe zaprijetio nogometnom sucu kao i da je svojim agresivnim nastupom potaknuo publiku na nasilje usmjereno na podnositelja prijava, a svojim drskim ponašanjem na javnom mjestu podnositelja prijave doveo u ponižavajući položaj jer ga je omalovažio fizičkim i verbalnim napadom.

Iz rezultata izvida proizlazi kako ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio kazneno djelo prijetnje i izazivanja nereda dok je kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja odbačena jer se prijavljenim ponašanjem okrivljenika ne ostvaruju bitna obilježja kaznenog djela nasilničkog ponašanja”, stoji u priopćenju DORH-a.

Marićev zapisnik

U zapisniku nakon utakmice sudac Marić je napisao kako je Pavasović Visković došao do kućice četvrtog suca pa mu je između ostalog rekao: “J…m ti mater, smeće jedno, grbavac gubavi, kako ti nije neugodno”.

Domaćini su, prisjetimo se, bili ljuti na suca jer nije dosudio najtrožu kaznu nakon što je Dinamov branič Filip Benković igrao rukom u vlastitom 16-ercu, a u sudačkoj nadoknadi je dosudio penal za Dinamo, kojeg Angelo Henriquez nije uspio realizirati.