Drama se bliži vrhuncu, ovo su najzanimljivije utakmice europskog nogometnog vikenda

U Engleskoj i Španjolskoj neizvjesno je tko će biti prvak

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) vies with Villarreal's defender Victor Ruiz  during the Spanish league football match Villarreal CF vs Real Madrid CF at El Madrigal stadium in Villareal on December 13, 2015.   / AFP / JOSE JORDAN
FOTO: AFP

Europska nogometna prvenstva bliže se završnici, a još uvijek je ostalo dosta nepoznanica. Bayern, PSG i Juventus skoro će sigurno obraniti naslove prvaka u svojim zemljama, međutim u Engleskoj, a pogotovo u Španjolskoj uzbuđenja će trajati iz kola u kolo.

Kao što je poznato Barcelona je u manje od mjeseca dana ispustila veliku prednost nad Atletico Madridom i Realom tako da četiri kola prije kraja sve tri momčadi skoro pa ravnopravno ulaze u ključnu seriju utakmica koje počinu u subotu.

Real jedini gostuje

Real Madrid jedini će gostovati u ovom kolu. Zinedine Zidane svoju će momčad u subotu u 16 sati izvesti na travnjak 16. momčadi prvenstva Rayo Vallecana. No, bit će oslabljeni zbog neigranja Cristiana Ronalda. Portugalac se naime ozlijedio ove srijede u susretu s Villarrealom i njegov nastup je pod znakom upitnika za polufinalni ogled u Ligi prvaka s Manchester Cityjem.

https://www.youtube.com/watch?v=L_gi3K-wygg

Po završetku ove utakmice na teren će izaći Atletico Madrid (18.15). Malaga, za koju igra Duje Čop, ne bi trebala predstavljati veći problem kao niti Sporting Gijon za Barcelonu (20.30). Iako će gosti na Camp Nou doći visoko motivirani jer su im bodovi potrebni za ostanak u ligi, teško da će doći do njih pogotovo jer Barcelona više ne igra u Ligi prvaka i Luis Enrique nikoga od najvećih zvijezda nema više zašto čuvati.

LUDA ZAVRŠNICA U PRIMERI: Ovo su klubovi s kojima igraju Real, Barca i Atletico do kraja sezone

Bilić slobodan

U Engleskoj vodeći Leicester poput Reala u ovom će kolu biti lišen usluga svog najboljeg igrača. Jamie Vardy propustiti će nedeljni ogled sa Swansejem zbog crvenog kartona kojeg je zaradio prije tjedan dana protiv West Hama. S obzirom da je poslije utakmice izvrijeđao suca za očekivati je da ga neće biti u možda i njihovoj ključnoj utakmici sezone s Manchester Unitedom na Old Traffordu tjedan dana kasnije.

https://www.youtube.com/watch?v=kHhvXHUefdo

Drugoplasirani Tottenham pak nema pravo na gubitak bodova jer iako imaju lakši raspored do kraja prvenstva imaju oni i pet bodova manje od Leicestera. Spursi će na teren izaći u ponedjeljak navečer kada im na White Hart Lane stiže WBA.

West Ham Slavena Bilića ovaj vikend neće igrati svoju utakmicu jer Manchester United, s kojima su trebali odmjeriti snage, su subotu igraju polufinalni dvoboj FA kupa s Evertonom. U drugom polufinalu u nedjelju se sastaju Watford i Crystal Palace.

Derbi u Rimu

Iako je Juventus praktički osigurao prvo mjesto u Serija A borba za drugo mogla bi biti odlučena u ponedjeljak u 15 sati kada trećeplasirana Roma dočekuje drugoplasirani Napoli. Gosti imaju pet bodova više, a s novim bi zacementirali drugu poziciju. S druge strane ako bi Inter u subotu slavio protiv Udinesea Roma bi dobila mini pritisak te bi morali braniti treću poziciju. No, s obzirom na razliku od sedam bodova to im ne bi trebalo biti teško.

Takav slučaj nije s Interom jer im Fiorentina diše za vratom. Dva boda dijeli ove dvije momčadi, no izgledno je da oni ne bi trebali poslije ovog vikenda zamijeniti mjesta na tablici jer Fiorentina u nedjelju igra s Juventusom.

https://www.youtube.com/watch?v=fRsFkYMmMNs

Što se tiče hrvatskog prvenstva najzanimljviji susreti odigrat će se u Splitu. Dinamo gostuje u Parku mladeži u subotu, dok će dan kasnije Hajduk dočekuje Rijeku.


Izdvajamo:

HNL

Split – Dinamo (subota, 19 asti)

Hajduk – Rijeka (nedjelja, 15 sati)

Primera

Vallecano – Real (subota, 16 sati)

Atletico Madrid – Malaga (subota, 18.15)

Barcelona – Gijon (subota, 20.30)

Engleska
FA Kup

Everton – Manchester Utd (subota, 18.15)

Crysla Palace – Watford (nedjelja, 17 sati)

Premier liga

Leicester – Swansea (nedjelja, 17.15)

Totenham – WBA (ponedjeljak 21 sat)

Serie A

Inter – Udinese (subota 20.45)

Fiorentina – Juventus (nedjelja 20.45)

Roma – Napoli (ponedjeljak 15 sati)