Džeko i Salah više nisu na posudbi, Roma je danas potvrdila da ih je kupila

Dvojac je do petka bio u statusu igrača na posudbi

Roma's midfielder Mohamed Salah from Egypt (R) celebrates after scoring with Roma's forward Edin Dzeko from Bosnia-Herzegovina during the Italian Serie A football match Sampdoria vs Roma on September 23, 2015 at Luigi Ferraris Stadium in Genoa. Sampdoria won the match 2-1. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

Trajne ugovore s dvojcem dovedenim ovoga ljeta na posudbu potpisao je talijanski nogometni viceprvak Roma. Mohamed Salah i Edin Džeko tako su postali njeni igrači.

Salah je u klub je stigao kao Chelseajev igrač na posudbi u Fiorentini. Odigrao je sjajan drugi dio prošle sezone krilni igrač egipatske nogometne reprezentacije i u njemu postigao devet pogodaka u 26 nastupa. U šest ovosezonskih nastupa u Seriji A Salah je već na učinku od tri gola i asistencije.

Edin Džeko imao je daleko bolji učinak u odnosu na onaj njegova suigrača. Igrajući za Manchester City sakupio je 72 gola u 189 nastupa i, među ostalime, osvojio dva ligaška naslova. Trenutačno je BiH reprezentativac na jednom postignutom prvenstvenom golu i zbog ozljede ligamenata u desnom koljenu na prisilnoj pauzi. S nje će se vratiti kao igrač ugovorno vezan za Romu.