Ecclestone kaže da je ostanak Red Bulla u Formuli 1 (nakon prijetnji o odlasku) riješena stvar

Ono što je izgledalo kao konačan razlaz sada bi moglo imati drugačiji kraj

Formula 1 boss Bernie Ecclestone walks down the paddock ahead of the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on October 11, 2015.  AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
FOTO: AFP

Prijetnja je očito bila stvarna, no cijela je priča sada riješena na način da će Red Bullova momčad u Formuli 1 nastupati i nakon zaključenja aktualne sezone. Tvrdi to tako Bernie Ecclestone, prvi čovjek natjecanja.

Nekoliko istaknutih osoba iz Red Bullove momčadi, među njima i vlasnik Dietrich Mateschitz, opetovano su prijetili povlačenjem obiju momčadi iz Formule 1 ne dobiju li se Red Bull Racing i Toro Rosso motore koji bi ih učinili kompetitivnima.

Tijekom protekloga vikenda, u kojem je vožena utrka za Veliku nagradu Rusije, Red Bull je ponovno otvorio pregovore s Renaultom, a, čini se, ono što je izgledalo kao konačan razlaz sada bi moglo imati drugačiji kraj. Upitan vjeruje li uistinu da se Red Bull planirao povući, Ecclestone je odgovorio:

Stvari su se riješile

“Nakon ovoga što se dogodilo u to ne vjerujem. Ali prije sam mislio da im je to namjera.”

Na dodatan upit da razjasni što se to točno tijekom vikenda dogodili, izjavio je:

“Stvari su se riješile.”

Tijekom ljetnih mjeseci iz Red Bulla su najavili da će zamijeniti dobavljača motora nekim kompetitivnijim, no njihova pristupanja Mercedesu i Ferrariju nisu bila uspješna. Ugovorno su za Renault vezani do 2016. godine.