Eden Hazard izabran za najboljeg nogometaša engleske Premier lige

Hazard je ove sezone ključan igrač momčadi koja je na korak do naslova prvaka

Chelsea’s Belgian midfielder Eden Hazard (L) skips past a Manchester United’s English striker Wayne Rooney (floor) challenge during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on April 18, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league […]
FOTO: AFP/AFP

Chelseajev nogometaš Eden Hazard proglašen je za najboljeg igrača Premier lige za ovu sezonu u izboru Udruge profesionalnih nogometaša (PFA), dok je Tottenhamov Harry Kane proglašen najboljim mladim nogometašem.

Belgijac je slavio ispred vratara Manchester Uniteda Davida de Gee, Liverpoolovog Philippea Coutinha, Arsenalovog Alexisa Sancheza, suigrača Diega Coste te Kanea koji je bio nominirao i u ovoj kategoriji.

13 golova i osam asistencija

Hazard je ove sezone ključan igrač svoje momčadi koja je na korak do naslova prvaka. Ukuono je ove sezone zabio 13 pogodaka uz osam asistencija. Mourinhova uzdanica izabrana je i u najboljoj močadi sezone u kojoj se nalzi šest Cheleajevih nogometaša.

https://www.youtube.com/watch?v=oS8j8_pi9jo

Podsjetimo, nakon što je Zinedine Zidane izjavio kako prati Hazarda te da bi ga volio vidjeti u dresu Reala, javio se i Mourinho koji je rekao da njegovi bivši poslodavci neće bez njegovog znanja pokušati dovjesti Belgijca.

Međutim, Portugalac je jasno pokazao koliko cijeni svog igrača te je poručio Realu da bi za njega morali izdvojiti 200 milijuna funti (oko 280 milijuna eura) čime bi postao najskuplji nogometaš u povijesti.

https://www.youtube.com/watch?v=VvyGqpTybRw

– Da odredim njegovu cijenu? 100 milijuna funti i jedan od njihova tri najbolja igrača, ili 100 milijuna funti za svaku njegovu nogu, jer je još uvijek jako mlad – odgovorio je Mourinho na pitanje novinara.

https://www.youtube.com/watch?v=bUdRbkLlb9I