Sjajne vijesti iz Danske: Eriksen diše i može govoriti. U bolnici je na pretragama

Uskoro će biti objavljene dodatne informacije o nogometaševom stanju

Denmark's midfielder Christian Eriksen (C) is evacuated after collapsing on the pitch during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by Friedemann Vogel / various sources / AFP)
FOTO: AFP

Živ je danski nogometaš Christian Eriksen koji se srušio na terenu usred utakmice Europskog nogometnog prvenstva. UEFA je objavila vijest da je Danac prevezen u bolnicu gdje su ga liječnici uspjeli stabilizirati.

Utakmica je prekinuta, ali održan je krizni sastanak predstavnika obje momčadi, reprezentacija Danske i Finske, te sudaca. UEFA javlja da će idući izvještaj o Eriksenovom stanju biti objavljen u 19:45 sati.

Samo se srušio

Krajem prvog poluvremena nordijskog dvoboja Christian Eriksen samo se srušio na travnjak i ostao bez svijesti, a liječnička služba ubrzo ga je morala početi reanimirati na licu mjesta.

Danski veznjak nastavio je nepomično ležati, stadion je potpuno utihnuo, a danski sastav okružio je Eriksena kako ga kamere ne bi mogle snimati.

Na pretragama je

Nakon nekog vremena iznesen je s travnjaka na nosilima, dok su ga bolničari pokrivačima zaklanjali od pogleda. Usprkos tome, već se tada vidjelo da je Eriksen u svjesnom stanju, te da mu se na licu nalazi maska s kisikom.

Nedugo nakon što je UEFA objavila dobru vijest, javio se i Eriksenov agent Martin Schoots, koji je netom razgovarao s nogometaševim ocem. “Christian Eriksen diše i može govoriti. Budan je”, kazao je agent.

Utakmica će biti nastavljena

Danski mediji prenose posljednje informacije iz nacionalnog nogometnog saveza: “Christian Eriksen je budan i njegovo je stanje i dalje stabilno. Ostaje hospitaliziran u Rigshospitaletu radi daljnjih pretraga. Utakmica protiv Finske bit će dovršena se večeras. Nastavit će se u 20:30”, javljaju.

Bit će odigrane posljednje četiri minute prvog dijel, nakon čega slijedi stanka od pet minuta umjesto poluvremena.