Espanyol-Barca 0-2: Rakitiću zadnjih deset minuta, Katalonci još bliže tituli

Povećala svoju prednost na ljestvici na pet bodova više od Real Madrida

Barcelona’s Argentinian forward Lionel Messi (R) vies with Espanyol’s midfielder Salva Sevilla (L) during the Spanish league football match RCD Espanyol v FC Barcelona at the Cornella-El Prat stadium in Cornella de Llobregat on April 25, 2015. AFP PHOTO / LLUIS GENE
FOTO: AFP/AFP

Barcelona je u 33. kolu španjolskog prvenstva svladala Espanyol rezultatom 2-0 i ovom pobjedom povećala svoju prednost na ljestvici na pet bodova više od drugoplasiranog Real Madrida, koji svoju utakmicu igra u nedjelju.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u igru umjesto Luisa Suareza u 80. minuti, čime je pred kraj učvrstio veznu liniju Barcelone i pomogao im da sakriju loptu do kraja susreta.

Barcelona je kao obično dominirala u prvom poluvremenu. Već u 17. minuti susreta preko Neymara poveli su s 1:0. Ubrzo nakon toga, u 25. minuti Leo Messi je na asistencju Suareza povećao vodstvo na 2:0. Inače, Messi je pogodoak proslavio s podignutim rukama i pogledom u nebo, pretpostavlja se da je time posvetio pogodak Titu Villanovi koji je točno na ovaj dan prije godinu dana preminuo nakon teške bolesti.

000_DV2012272
Messijeva proslava drugog pogotka AFP/AFP

Barcelona je susret držala pod kontrolom sve do 55. minute kada je Jordi Alba, asistent za prvi pogodak, zaradio drugi žuti karton zbog prigovora sucu. Prilično stroga sudačka odluka natjerala je Espanyol u ofanzivu, što nije spriječilo Katalonce da stvore još nekoliko prilika za gol i na kraju sačuvaju vrijedna tri boda.