Everton je izbacio Chelsea iz FA kupa, ali svi pričaju kako je Costa htio ugristi suparnika

Ovo je bilo prvo isključenje reprezentativca Španjolske otkako je u londonskom klubu

Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa (2nd R) and Everton's English midfielder Gareth Barry clash in the incident leading to Costa's second yellow card during the English FA cup quarter-final football match between Everton and Chelsea at Goodison Park in Liverpool, north west England on March 12, 2016. / AFP / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  /
FOTO: AFP

Nogometaši Evertona plasirali su se u polufinale engleskog FA kupa nakon što su na svom stadionu pobijedili Chelsea 2:0.

No, najviše će se pričati o Brazilcu sa španjolskom putovnicom Diegu Costi. Napadač Chelsea je u 84. minuti isključen zbog drugog žutog kartona kojeg je zaradio jer je nasrnuo na domaćeg igrača Garetha Barryja. Čini se da sudac utakmice Michael Oliver nije dobro vidio cijelu situaciju, jer je Costa htio ugristi Barryja.

https://vine.co/v/iHYAPlbzDY1

Možda bi mu, da je to vidio, Oliver dao izravni crveni karton. Ali, i ovako će postati poznat jer je prvi sudac koji je isključio prgavom i grubog igrača otkako je u londonskom klubu. Costa u 84 službene utakmice u dvije sezone, koliko igra za Chelsea, nikada nije isključen.

Dva pogotka Lukakua

Junak pobjede Evertona bio je Romelu Lukaku koji je postigao oba gola, prvoga sjajnom solo-akcijom u 78. minuti, a drugoga na dodavanje Barkleyja u 82. minuti. Osim Coste, drugi žuti karton u 87. minuti zaradio je i Barry.

Još u petak polufinale je izborio Crystal Palace koji je sa 2-0 (0-0) kao gost svladao Reading, dok će se preostala dva četvrtfinala igrati u nedjelju, a sastaju se Arsenal – Watford i Manchester United – West Ham United. Nakon tih utakmica održat će se ždrijeb polufinalnih parova.

Polufinalni ogledi na rasporedu su 23. i 24. travnja na Wembleyu.