Evo tko i u kakvom raspoloženju prijeti Dinamu u posljednjoj europskoj utakmici sezone hrvatskog prvaka

Thomas Müller je najmlađi nogometaš s 50 pobjeda u Ligi prvaka

FOTO: AFP

Dinamovi nogometaši, poznato je nakon jučerašnjeg 0-3 poraza na Emiratesu, neće prezimiti u Europi nakon što su kolo prije kraja razigravanja po skupinama Lige prvaka ostali na posljednjem mjestu skupine F bez mogućnosti pomaka.

Preostalo je hrvatskom prvaku odigrati još jednu europsku utakmicu u sezoni od koje će se oprostiti pred domaćim navijačima na Maksimiru u susretu protiv lidera grupe i jednog od kandidata za naslov, momčadi minhenskog Bayerna. A evo tko bi i u kakvom raspoloženju tog 9. prosinca trebao stići u Zagreb.

1. Müller bolji od Messija i Ronalda

Bayern je u utorak s 4-0 bio bolji od Olympiakosa u susretu u kojem je u punoj minutaži nastupio i pogodak u njoj postigao Thomas Müller. Izborenom pobjedom postao je njemački nogometni reprezentativac i najmlađi sudionik utakmica Lige prvaka s 50 pobjeda na kontu u tom natjecanju. Stigao je do jubileja u dobi od 26 godina i 72 dana, ostavivši iza sebe na drugome mjestu Raula koji je do istog ostvarenja stigao s 26 godina i 257 dana. Usporedi li se njegovo postignuće s Lionelom Messijem koji je isto ostvario s 27 godina i 134 dana, odnosno Cristianom Ronaldom (28 godina i 28 dana), cijela priča djeluje još impresivnije.

2. Bayern je upravo izjednačio rekord

Od 0-4 poraza kojeg im je nanio madridski Real u polufinalu elitnog klupskog natjecanja u Europi u sezoni 2013/14, Bayern je slavio u svih sljedećih devet domaćih utakmica. Jučerašnjom pobjedom protiv grčke momčadi izjednačen je rekordno dug niz takvih uspjeha ostvaren od rujna 2011. do prosinca 2012. godine.

3. Povratak Robbena

U startnu momčad za utakmicu Lige prvaka Arjen Robben vratio se nakon 258 dana. Zamijenjen je u 33. minuti ogleda protiv Olympiakosa pri rezultatu 3-0 za njemačku momčad zbog, navodi se, mjere opreza nakon lakše ozljede. Prije no što je napustio igru stigao je asistirati Mülleru za njegov peti ovosezonski gol u Ligi prvaka i treći na utakmici. Nakon njega je Müller prozvan i džentlmenom zbog skidanja rukavice prije rukovanja s asistentom.

https://twitter.com/Copa90/status/669268074152001536

4. Raspucani Bayern

Samo su Real Madrid u sezoni 2013/14 i Manchester United u sezoni 1989/99 postigli više golova u odnosu na Bayernov učinak nakon pet odigranih utakmica u skupini. Pritom su i stigli do naslova. Njemački prvak trenutačno je na 17.

https://www.youtube.com/watch?v=E4b8bullPkU

5. Najučinkovitiji protiv Dinama

Dobar dio tih pogodaka završio je i u Dinamovoj mreži tijekom utakmice na Alianz Areni. Završila je ona 5-0 i najveća je njemačke momčadi u dosadašnjem dijelu natjecanja po skupinama. Ujedno je njom prekinut i Dinamov niz od 45 utakmica bez poraza.

https://www.youtube.com/watch?v=xY3hFRY_oSc