Evo zašto je bila prekinuta utakmica Marseillea i Lyona na Velodromeu

Do 20-ak minuta dugog prekida utakmice došlo je zbog bacanja predmeta na travnjak

FOTO: Screenshot

Nogometaši Marseillea i Lyona podijelili su bodove odigravši 1-1 u nedjeljnoj utakmici šestog kola francuskog prvenstva koja je zbog divljanja navijača bila prekinuta u drugom poluvremenu.

Glavni sudac utakmice Ruddy Buquet bio je primoran poslati igrače obiju momčadi u svlačionice stadiona Velodrome i zadržati ih ondje nešto više od 20 minuta, a sve pri rezultatu 1-0 za gostujuću momčad. Na taj su ga potez natjerali pojedinci s tribina koji su svoje navijanje začinili bacanjem boca na travnjak stadiona. Susret je nastavljen tek nakon što je policija zauzela svoja mjesta na stadionu.

https://www.youtube.com/watch?v=OQkTgvVgid8

Još jedan prekid

Osim ovog prekida u 62. minuti, utakmica je imala još jedan, kraći. Inicirali su ga ponovno navijači gađajući raznim prekidima nekadašnjeg igrača Marseillea, danas člana Lyonove momčadi Mathieua Valbuenu.

Inače, Alexandre Lacazette bio je strijelac za Lyon s bijele točke u 25. minuti, dok je bod domaćinu, koji je zbog isključenja Romaina Alessandrinija od 44. igrao s igračem manje, donio je Karim Rekik u 68. Postao je Rekik ovim pogotkom prvi Nizozemac koji je u najjačoj francuskoj ligi zabio gol za Marseille nakon Boudewijna Zendena u ožujku 2009.

Nakon kompletiranog šestog kola francuskog nogometnog prvenstva sedmoplasirani Lyon ima devet bodova, odnosno pet manje od vodećeg PSG-a. Marseille ih je na dvanaestom mjestu sakupio sedam.