Evo zašto je Fabregas (još jednom) promašio jedanaesterac i još tri zanimljivosti s utakmice Ukrajine i Španjolske

Cesc Fabregas je odigrao stotu utakmicu za španjolsku reprezentaciju

FOTO: Screenshot

Cesc Fabregas je u ponedjeljak odigrao svoju stotu utakmicu za španjolsku nacionalnu momčad. Upisali su Španjolci pritom pobjedu 1-0 protiv Ukrajine u posljednjoj utakmici kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Euro, a Fabregas novi promašaj u rubrici jedanaesteraca u kojima se iskušao.

1. Fabregas četiri od četiri promašaja

Četvrti je to promašaj Chelseajeva veznjaka iz četiri pokušaja kada je u pitanju gađanje s bijele točke (u obzir nije uzeto raspucavanje jedanaesteraca) za izabranu vrstu. Veliki dio zasluga za to ide i na račun ukrajinskog golmana Andrija Pjatova, ali i za nekog navijača koji je laserom ometao Fabregasa u pokušaju da Španjolsku dovede do 2-0.

https://www.youtube.com/watch?v=K5kNaYyVf-8

2. Rekordni niz Španjolske

Nakon što su u prvom kvalifikacijskom kolu skupine C svladali Makedoniju 5-1, a u drugom upisali 2-1 poraz od slovačke reprezentacije, Španjolci su preostalih osam utakmica u grupi, iz koje su se s prvoga mjesta kvalificirali na Euro sljedeće godine, odradili na savršen način. Ne samo da su upisali osam pobjeda, već su ih sve redom ostvarili bez primljenog gola. Takav niz službenih utakmica bez primljenog gola nisu imali nikada ranije.

3. Raspoložena, ali neprecizna Ukrajina

Ukrajina je u utakmici igranoj u ponedjeljak na kijevskom Olimpijskom stadionu produljila španjolski niz uspjeha a da je pritom imala 28 udaraca prema golu, od čega ih je jedanaest bilo usmjereno u sama vrata, a jedan je i odsjeo na okviru gola.

4. De Gea na visini zadatka

Prijetnje koje su išle u okvir gola španjolske reprezentacije sigurno je otklonio golman David de Gea. Sakupio je deset obrana, što predstavlja rekordno postignuće za španjolske vratare od 2006. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=usZUx85GWNU