Fabricio Werdum i Stipe Miočić su započeli raspravu na Twitteru (i baš se ne štede)

Stipe Miočić dugo je sanjao o prilici za napad na UFC pojas

FOTO: AFP

Nakon što je otkazao borbu za obranu naslova UFC prvaka u teškoj kategoriji, prvak Fabricio Werdum još je jednom ponovio svoje razloge odustajanja od borbe protiv američkog Hrvata Stipe Miočića i s njim započeo raspravu na Twitteru. Miočić je dugo sanjao o prilici za napad na UFC pojas u teškoj kategoriji.

Ponajbolji MMA borac svijeta je, unatoč dobrim rezultatima u UFC-u, bio dosta podcjenjivan od strane čelnika UFC-a i predsjednika Dane Whitea. Razlog tomu bio je manjak popularnosti, odnosno, činjenica da Miočić nije borac koji donosi marketinšku zaradu organizaciji.

Navodna ozljeda koju vuče od prije

Zbog toga je bio u drugom planu, White je u svom fokusu imao neke druge, zvučnije borce, unatoč činjenici da je Miočić bolji od njih. I onda konačno, sreća mu se nasmiješila i nakon brze pobjede nad Andreijom Arleovskim i odustajanja bivšeg prvaka Caina Velasqueza zbog ozljede leđa, Miočić je dobio priliku za napad na titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji protiv Fabricija Werduma, brazilskog majstora kojem je specijalnost parter. Borba se trebala održati 6. veljače.

Međutim, uslijedilo je razočaranje. Werdum je odustao od borbe, a kao razlog naveo je ozljedu na nozi.

Stipu Miočića i njegov tim naljutilo je to što Werdum bira borce, a prema njima, kako je i Miočićev menadžer Greg Kalikas i sam kazao, “prvak ne bi trebao birati protivnike, nego se boriti sa svima”.

Prepirka na društvenim mrežama

Miočić je na svoj Facebook profil stavio šaljivi ali i pomalo provokatorski post: “Ni ja se ne bih borio protiv sebe”.

Nakon toga, usljedila je prepirka na Twitteru između Werduma i Miočića. Werdum je nazvao Stipu jajnim vatrogascem. Američki Hrvat mu je uzvratio i ponudio novi datum njihovog okršaja:

“Fabricio, idemo se boriti za vikend koji pada na Memorijalni dan. Čak ću ti i dopustiti da se za vrijeme parade voziš uz moj pojas u vatrogasnom vozilu.”

Aktualni UFC prvak mu je uzvratio:

“Od kad sam bio dijete sanjao sam o posjedovanju vatrogaščevog pojasa“, uzvratio je aktualni prvak, na što se Stipe nadovezao s time kako je mislio da je on taj koji je loš u “trash talku”.

Još uvijek se ne zna što slijedi za oba borca. Po nekim bi se kombinacijama Werdum i Velasquez mogli vratiti u otprilike isto vrijeme te nastupiti u borbi koja je prvotno dogovorena, dok je druga opcija raniji oporavak aktualnog prvaka, a samim time i njegov susret s Miočićem.

No, postoji i teorijska mogućnost da se Stipe bori u borbi za privremeni naslov s nekim od drugih boraca. Međutim, vjerojatnost za takvo što je mala. Jer, situacija u teškoj kategoriji stvarno nije dobra. Od kraja 2012. do danas održane su samo dvije borbe za naslov…