Falcao se pokušao vratiti u klub s kojim je osvojio Europsku ligu (no nekoć sjajni napadač niti njima nije zanimljiv)

Potencijalni dogovor je otpao nakon što Martinez nije ostvario transfer u Kinu

Radamel Falcao Garcia of Colombia celebrates his goal against Ecuador during a friendly match October 8, 2010 at Red Bull Arena in Harrison, New Jersey won by Columbia, 1-0. AFP PHOTO/Stan Honda
FOTO: AFP

Chelseajev napadač Radamel Falcao pokušao je posljednjeg dana promijeniti klub i vratiti se u Atletico Madrid, ali je glatko odbijen. Kolumbijac koji je još uvijek na posudbi iz Monaca, bio je u Madridu, želeći ishoditi novi ugovor s madridskim klubom koji s Barcelonom i Realom vodi borbu za naslov u Primeri.

No, potencijalni dogovor je otpao nakon što Atleticov napadač Jackson Martinez nije završio u Kini. Falcao je ove sezone samo jednom započeo utakmicu za Chelsea, a zabio je tek jedan gol u 15 nastupa.

Za Chelsea nije igrao od listopada

Dvadesetdevetogodišnji Kolumbijac stigao je na Stamford Bridge u srpnju prošle godine, nakon razočaravajuće sezone u Manchester Unitedu. Za Chelsea nije nastupio od 31. listopada, kad je ozlijedio preponu, da bi nakon toga obnovio ozljedu na treningu krajem godine.

U dvije godine provedene u Atleticu, Falcao je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju Europske lige 2012. godine i Kupu kralja 2013. Zabio je 52 gola u 68 utakmica za “rojiblancose”.