FIBA je upravo objavila da će hrvatski košarkaši zaigrati na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre

Turniri će se održati od 5. do 11. srpnja, a još ne znamo gdje i protiv koga ćemo igrati

Tužna lica hrvatskih košarkaša
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija i dalje ima šansu se plasirati na Olimpijske igre! Srbija, Italija i Filipini će biti domaćini turnira, a samim time se povećala kvota europskih reprezentacija koji će se boriti za mjesto u Riju!

Podsjetimo, hrvatski košarkaši propustili su priliku izboriti kvalifikacije na Eurobasketu, gdje su u osmini finala od Češke. Samo prvih sedam mjesta jamčilo je nastavak borbe za OI, a Hrvatska je završila deveta. No, zbog Italije i Srbije kao domaćini, ‘pogurane’ su još dvije reprezentacije – Latvija i Hrvatska. Završili smo na devetom mjestu, no ipak dohvatili novu šansu za plasman na Igre.

https://twitter.com/FIBA/status/689457023646208001/photo/1

Potencijalni suparnici

Turniri će se održati od 5. do 11. srpnja, a još ne znamo gdje i protiv koga će igrati Hrvatska. Na svakom turniru sudjelovat će po šest reprezentacija, od kojih će samo jedna izboriti Olimpijske igre. Gradovi domaćini će biti Torino, Beograd i Pasay, a potencijalni suparnici su uz domaćine redom – Francuska, Grčka, Latvija, Češka, Kanada, Meksiko, Portoriko, Angola, Tunis, Senegal, Libanon, Iran, Japan i Novi Zeland.

Ukupno će na turniru u Riju sudjelovati 12 momčadi, a plasman su već osigurali Sjedinjene Američke Države, Brazil, Australija, Nigerija, Venezuela, Argentina, Španjolska, Litva i Kina.