Fifa objavila da se SP 2018. otvara utakmicom u Moskvi (koja je i domaćin finala)

Stadion Lužniki bit će poprište prve i zadnje utakmice Svjetskog prvenstva 2018.

Russia's Aleksandr Kerzhakov (C) celebrates with teammates after scoring during the friendly football match Russia vs Azerbaijan in Khimki outside Moscow on September 3, 2014. AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV
FOTO: AFP

Međunarodni nogometni savez (Fifa) je u petak objavio da će se prva i finalna utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu, koje se 2018. održava u Rusiji, igrati na stadionu Lužniki u Moskvi.

Četvrtfinalni obračuni igrat će se u Kazanu, Nižnjem Novgorodu, Sočiju i Samari, a polufinala u Sankt Peterburgu i Moskvi. U subotu se u St. Peterbrugu održava ždrijeb na kojem će se saznati sastav kvalifikacijskih skupina za 21. po redu svjetsko prvenstvo u nogometu. Prva utakmica je na rasporedu 14. lipnja, a finale 15. srpnja 2018.

Fifin Kup konfederacija održat će se 2017., od 17. lipnja do 2. srpnja, a za njegov trofej će se boriti osam reprezentacija. Na to su se natjecanje već plasirali Rusija kao domaćin, Njemačka kao aktualni svjetski prvak, Australija kao pobjednik Azijskog kupa i Čile kao pobjednik Copa Americe . Njima se još trebaju pridružiti predstavnik CONCACAF-a, koji će po prvi put biti odlučen doigravanjem između pobjednika Gold Cupa iz 2013. (SAD) i 2015. (Jamajka ili Meksiko), zatim pobjednici Afričkog kupa nacija 2016., europski prvaci 2016 i pobjednici OFC kupa nacija 2016.