Figo povukao kandidaturu pa je jedini protukandidat Blatteru ostao jordanski princ

Nedavno je kandidaturu povukao i Nizozemac Michael van Praag

FIFA presidential hopeful Luis Figo speaks to the press during the 65th Ordinary Congress of the CONMEBOL, at the South American confederation's headquarters in Luque, near Asuncion on March 4, 2015.   AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Kako je bilo i očekivano, nakon nizozemskog kandidata Michaela van Praaga, svoju kanditaturu za predsjednika Fife povukao je i Portugalac Luis Figo, nakon čega jedini protukandidat sadašnjem predsjedniku Seppu Blatteru ostao jordanski princ Ali Bin Al Hussein.

Pretpostavlja se da su se Van Praag i Figo odlučili povući kako bi dodatno ojačali poziciju jordanskog kandidata, koji bi na izborima trebao biti ozbiljna konkurencija Blatteru.

Figo želi promjene

“Nakon što sam podijelio svoje stavove s ostala dva kandidata, došao sam do zaključka kako se 29. svibnja u Zurichu neće održati normalni izbori. I zato sam se odlučio povući”, objavio je Figo.

“Smatra li itko normalan kako izbori za jednu od najvažnijih organizacija na svijetu mogu proteći bez javne rasprave? Smatra li itko kako je normalno da kandidati čak ne trebaju niti predstaviti svoj program? Zar ne bi predstavljanje programa trebalo biti obavezno tako da znamo za što glasamo? Ovaj izborni proces je sve osim izbornog, on je proces kojim se plebiscitom daje potpuna moć jednoj osobi, a ja u tome neću sudjelovati”, dodao je Figo.

Blatter je na dužnost predsjednika Fife izabran 1998. godine, te se sada natječe za peti uzastopni mandat.