Nova medalja za Hrvatsku, Filip Hrgović osvojio je broncu, ipak nije uspio ući u finale

Nakon tri runde u polufinalu je bolji bio Francuz Tony Yoka

Croatia's Hrgovic Filip celebrates winning against Turkey's Demirezen Ali Eren during the Men's Super Heavy (+91kg) at the Rio 2016 Olympic Games at the Riocentro - Pavilion 6 in Rio de Janeiro on August 13, 2016. / AFP PHOTO / YURI CORTEZ
FOTO: AFP/AFP

Hrvatski boksač Filip Hrgović nije se uspio plasirati u finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru u superteškoj kategoriji nakon što je u polufinalu izgubio od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke na bodove 1-2.

Yoka je bio bolji u prve dvije runde, Hrgović u trećoj no to nije bilo dovoljno za slavlje i ulazak u finale. Bila je to repriza njihove bore sa svjetskog prvenstva u Dohi kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

Hrgović je na putu do bronce u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.

Prva boksačka olimpijska medalja za Hrvatsku

Hrgoviću ostaje utjeha da je osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.