Mihajlović je novi trener Milana, Inzaghijeva statistika otkrila zašto je dobio otkaz

Samo trinaest pobjeda u 38 odigranih utakmica označili su sezonu za zaborav

Sampdoria's Serbian coach Sinisa Mihajlovic looks on during the Italian Serie A football match between SSC Napoli and UC Sampdoria on April 26, 2015 at the San Paolo stadium in Naples. AFP PHOTO / CARLO HERMANN
FOTO: AFP

Neuspješna sezona i osvojeno tek deseto mjesto ljestvice Serije A presudili su Filippu Inzaghiju čija je trenerska karijere na klupi Milanove momčadi u utorak završila. Vijest je klub službeno potvrdio. Samo trinaest pobjeda u 38 odigranih utakmica označili su sezonu za zaborav. Manje pobjeda navijački puk Milana ne pamti još od sezone 2000/01 kada je klub slavio u dvanaest utakmica.

Stiže Mihajlović

Statistički je Inzaghijeva godina, prva trenerska na San Siru, izgledala vrlo prosječno. Milan je rano ispao iz Talijanskog kupa, nakon pobjede u osmini finala poražen je u četvrtfinalu što znači da je upisao pobjedu i poraz. Pridodaju li se te dvije utakmice onima u prvenstvu, Inzaghi je u 372 dana na kormilu momčadi upisao 14 pobjeda, 13 poraza i 13 neodlučenih ishoda. Postotak pobjeđivanja iznosi mu 40 posto.

Samo sat vermena nakon što je stigla vijest o Inzaghijevom otkazu, Milan je objavio da je bivši izbornik Srbije Siniša Mihajlović imenovan novim trenerom. S talijanskim velikanom potpisao je dvogodišnji ugovor.