Badelj postigao pogodak u pobjedi Fiorentine, a važnu je ulogu imao i Kalinić

Kalinić i Badelj su odigrali cijeli susret za Fiorentinu, dok Ante Rebić nije ulazio u igru

Fiorentina's forward from Croatia Nikola Kalinic (L) vies with Empoli's defender from Italy Lorenzo Tonelli during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Empoli at the Artemio Franchi Stadium on November 22, 2015 in Florence.   AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / AFP / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

U susretu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je u Firenzi pobijedila Udinese 3-0, a u jednoj od naslovnih uloga ponovo je bio Nikola Kalinić.

Nogometaši Fiorentine u 15. kolu Serije A pobijedili su s 2-0 Udinese, a strijelac je u 26. minuti bio hrvatski reprezentativac Milan Badelj. On je uputio udarac izvan šenaesterca, a loptu je na putu do mreže dirao njegov suigrač u klubu i reprezentaciji Nikola Kalinić. Pogodak je prvobitno pripisan Kaliniću, ali Savez je naknadno prosudio da je strijelac Badelj jer je njegov udarac i prije promjene smjera išao u vrata.

Ovo je bio prvi Badeljev pogodak ove sezone.

No, Kalinić je kasnije u susretu ponovno imao važnu ulogu. On je u 62. minuti izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Josip Iličić. Konačnih 3-0 postavio je Gonzalo Rodriguez u 86. minuti nakon ubačaja iz kornera.

Kalinić i Badelj su odigrali cijeli susret za Fiorentinu, dok Ante Rebić nije ulazio u igru. Nije nastupio niti Stipe Perica za gostujući sastav.

Neočekivani poraz Napolija

Fiorentina je iskoristila poraz Napolija i probila se na drugo mjesto ljestvice. Napoli je neočekivano poražen na gostovanju kod Bologne 2-3. Domaćin je do 87. minute imao uvjerljivih 3-0 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Mattiji Destru (14. i 60 minuta) i Luci Rossettiniju koji je pogodio mrežu Napolija u 21. minuti. No, najbolji strijelac Serie A Argentinac Higuain pogocima u 87. i 90. minuti, svojim 13. i 14. golom u ovoj sezoni, učinio je završnicu dvoboja neizvjesnom. Ipak, domaća momčad uspjela je spriječiti potpuni preokret u sudačkoj nadoknadi.

Atalanta je deklasirala Palermo 3-0, Chievo je na gostovanju pobijedio Frosinone, a gostujuće bodove dohvatio je i Empoli pobjedom kod Verone 1-0. U nedjelju su na rasporedu još dvije utakmice, Sampdoria – Sassuolo, te Carpi – Milan.

Na ljestvici vodi Inter sa 33 boda, Fiorentina ima 32, a Napoli 31 bod. Slijede Roma sa 28 i Juventus sa 27 bodova. Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Frosinone (14), Carpi (9) i Verona (6).