Nekad je nužno odabrati stranu

Fiorentina s Kalinićem i Badeljem srušila Milan, pobijedio i Inter s Brozovićem

Vrsaljko je zaigrao u pobjedi Saussola

FOTO: AFP

U derbiju prvog kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je pobijedila Milan 2-0, a za ‘viole’ su cijeli susret odigrali Nikola Kalinić i Milan Badelj.

Nažalost, hrvatski napadač neće po dobrome pamtiti debi u Serie A jer je u 20. minuti promašio sjajnu priliku. Kalinić se sam sjurio prema suparničkom golu, no njegov udarac je zaustavio Diego Lopez. Kalinićevu pogrešku ispravili su Marco Alonso golomom iz slobodnog udarca u 38. minuti, te Josip Iličić pogotkom iz jedanaesterca u 56. minuti. Milan je od 36. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Rodrigo Ely. Kalinić i Badelj su odigrali cijeli susret.

Inter je golom Stevana Jovetića u sudačkoj nadoknadi pobijedio Atalantu. Bio je to prvi službeni nastup crnogorskog reprezentativca za Inter nakon dolaska na posudbu iz Manchester Cityja. Za Inter je do 85. minute igrao hrvatski veznjak Marcelo Brozović.

Sassuolo je pobijedio Napoli 2-1, a za pobjednički sastav cijeli susret je igrao Šime Vrsaljko. Strijelci za Sassuolo bili su Floro Flores (32) i Nicola Sansone (84), dok je pogodak za Napoli postigao Marek Hamšik u trećoj minuti utakmice. Ivan Strinić nije nastupio za goste.

Sampdoria je deklasirala Capri 5-2, a za goste je cijeli susret odigrao Igor Bubnjić. Palermo je slavio protiv Genoe 1-0, a za domaći sastav je cijeli susret odigrao Mato Jajalo.

REZULTATI
Empoli – Chievo 1-3
Fiorentina – Milan 2-0
Frosinone – Torino 1-2
Inter – Atalanta 1-0
Juventus – Udinese 0-1
Palermo – Genoa 1-0
Sampdoria – Carpi 5-2
Sassuolo – Napoli 2-1
U subotu:
Lazio – Bologna 2-1
Verona – Roma 1-1