Nekad je nužno odabrati stranu

Foto i video. Split, Zadar i Velika Gorica upravo dočekali Vatrene

Livaja, Grbić, Pašalić, Perišić, Juranović i Vlašić već slave s građanima u Splitu

19.12.2022., Split - Splicani na rivi organizirali svecani docek za Vatrene reprezentativceMarka Livaju, Ivu Grbica, Maria Pasalica, Ivana Perisica, Josipa Juranovica i Nikolu Vlasica.  Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Doček Vatrenih nastavlja se i danas i to u nekoliko gradova. U Splitu je počeo u 16 sati gdje se očekuju Marko Livaja, Ivo Grbić, Mario Pašalić, Ivan Perišić, Josip Juranović i Nikola Vlašić.

Zadar je također organizirao svečani doček; tamo dolaze Dominik Livaković i Martin Erlić. Velika Gorica je očekuje Marcela Brozovića i Antu Budimira. U Varaždinu dočekuju izbornika Zlatka Dalića. Program je tamo počeo u 16 sati. Program u Velikoj Gorici počinje najkasnije, od 20 sati.

Reprezentativci su stigli u Split

Šestorica reprezentativaca stigla su na doček u Splitu i izašla na pozornicu. Grnić je prvi izašao pred okupljene. “Dobra večer najljepšem gradu na svijetu. Nije bitno tko je koliko igrao, svi smo mi Hrvatska, ovo je medalja svih vas. Ovo je tek početak. Tri medalje na šest svjetskih prvenstava, a znate što sad slijedi, očekujemo zlato”, kazao je, prenosi Index.

Sljedeći je bio Mario Pašalić. “Zahvaljujem se Splitu što ste došli u ovakvom velikom broju. Hvala na porukama podrške, nosili ste nas kroz cijelo prvenstvo, Hrvatska je još jednom ispisala povijest. Nadam se da nećemo stati na ovome i da će biti još puno uspjeha hrvatskog nogometa u budućnosti”, kazao je.

Nikola Vlašić je rekao: “Split je moj grad. Pokušavam doći kad god mogu, kad god imam slobodan dan. Kad smo sletjeli u Hrvatsku, jedva sam čekao da dođem ovdje. Hvala vam svima. Najbolji grad na svijetu, ovo je medalja za sve vas i cijelu Hrvatsku.”

Dolazak Vatrenih u Split. Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL
Doček Vatrenih na splitskoj Rivi. Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL
Doček repreentativaca u Splitu. Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL
U Splitu su se okupili brojni navijači. Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL
U Split su stigla šestorica vatrenih. Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL Miroslav Lelas/PIXSELL

Modrić se ispričao jer ne dolazi u Zadar

Zadar je organizirao doček na Forumu. Proslaviti dolaze Dominik Livaković i Martin Erlić, no ne i kapetan reprezentacije Luka Modrić koji se ispričao zbog drugih obaveza.

“Nažalost, kapetan Luka Modrić se ispričao, imao je let i obveze koje nije mogao propustiti. No, sigurni smo da će poruke i lijepe želje s Foruma doći i do njega”, izjavio je pročelnik Ureda zadarskog gradonačelnika Ante Ćurković.

Nogometaši u Zadar stižu oko 17:30, a na Forumu se očekuju u 18 sati. Zbog hladnoće neće biti otvorenog autobusa a u gradu će biti na snazi privremena regulacija prometa. Program uoči dočeka počeo je u 16 sati.

Doček Vatrenih u Zadru. Foto: Sime Zelic/PIXSELL Sime Zelic/PIXSELL

Očekuje se dolazak Dalića u Varaždin

Izbornik bi uskoro trebao stići u Varaždin. U međuvremenu okupljeni pjevaju i pale baklje čekajući ga. Osječki portali navode da će i u tamošnjoj Tvrđi biti organiziran doček reprezentativaca povezanih s gradom, ali ne navode tko točno dolazi. Moglo bi se raditi Domagoju Vidi.

Doček u Varaždinu. Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Doček izbornika u Zadru. Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL