Genijalni Prince obožavao je košarku, na jednom od svojim posljednjih koncerata odao je počast Stephu Curryju

Prince je bio na utakmici Golden Statea i Oklahome početkom ožujka

ZADNJA IZMJENA: tra 22, 2016
Foto: AFP

Iznenadna smrt američkog legendarnog glazbenika Princea, na vidjelo je izvukla još jedan događaj iz posljednjih mjeseci njegova života. Prince je preminuo jučer, na svom imanju u Minnesoti, od posljedica gripe, a do kraja života bio je koncertno aktivan.

Tako je i prije mjesec i pol dana, početkom ožujka gostovao u Oaklandu, gradu NBA momčadi Golden State Warriorsa. Veliki Prince nije propustio na koncertu odati priznanje trenutačno najboljem NBA košarkašu Stephu Curryju.

Oduševljenim fanovima je poručio: “Zauzmite svoje mjesto u povijesti, Steph Curry već je.”

https://vine.co/v/iX16WWKwQmn

Bio na utakmici Golden Statea

Pokojni Prince je nastup u Oaklandu iskoristio i za posjet utakmici Golden Statea 3. ožujka, kad su Warriorsi igrali protiv Oklahome, kako bi uživo gledao Curryjev nastup.

I pritom je u Oracle Areni zasjenio sve u dvorani, pojavivši se u tamnoplavoj tunici i hlačama, sa štapom u rukama u prvom redu uz teren.

Fenomenalni glazbenik nije skrivao da je obožavatelj Stepha Curryja i njegovih čarolija na parketu. Genijalac je prepoznao genijalca, a Curryju ostaje sjećanje da mu se uživo poklonio jedan najvećih američkih glazbenika u povijesti.

NBA liga odala počast Princeu

Princeu je počast odala i NBA liga. Iako omalen rastom, igrao je košarku u srednjoj školi. Očito mu se i zbog toga sviđao, za NBA standarde, omaleni i krhki Curry, možda je dio svoje igre vidio u vođi Golden Statea. O Princeovoj karijeri i povezanosti s košarkom, govorilo se i u emisiji ‘Inside the NBA’ u kojoj su analitičari bivši NBA košarkaši Shaquille O’Neal, Charles Barkley i Kenny Smith.

Iva Perdec Augustić
Telegram autor
238 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program