Genijalni Prince obožavao je košarku, na jednom od svojim posljednjih koncerata odao je počast Stephu Curryju

Prince je bio na utakmici Golden Statea i Oklahome početkom ožujka

MINNEAPOLIS, MN - APRIL 21: Guests dance to Prince music as a slide show flashes images of the artist above the stage during a memorial dance party at the First Avenue nightclub on April 21, 2016 in Minneapolis, Minnesota. Prince, 57, was pronounced dead shortly after being found unresponsive at Paisley Park Studios in Chanhassen, Minnesota near Minneapolis.   Scott Olson/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Iznenadna smrt američkog legendarnog glazbenika Princea, na vidjelo je izvukla još jedan događaj iz posljednjih mjeseci njegova života. Prince je preminuo jučer, na svom imanju u Minnesoti, od posljedica gripe, a do kraja života bio je koncertno aktivan.

Tako je i prije mjesec i pol dana, početkom ožujka gostovao u Oaklandu, gradu NBA momčadi Golden State Warriorsa. Veliki Prince nije propustio na koncertu odati priznanje trenutačno najboljem NBA košarkašu Stephu Curryju.

Oduševljenim fanovima je poručio: “Zauzmite svoje mjesto u povijesti, Steph Curry već je.”

https://vine.co/v/iX16WWKwQmn

Bio na utakmici Golden Statea

Pokojni Prince je nastup u Oaklandu iskoristio i za posjet utakmici Golden Statea 3. ožujka, kad su Warriorsi igrali protiv Oklahome, kako bi uživo gledao Curryjev nastup.

I pritom je u Oracle Areni zasjenio sve u dvorani, pojavivši se u tamnoplavoj tunici i hlačama, sa štapom u rukama u prvom redu uz teren.

Fenomenalni glazbenik nije skrivao da je obožavatelj Stepha Curryja i njegovih čarolija na parketu. Genijalac je prepoznao genijalca, a Curryju ostaje sjećanje da mu se uživo poklonio jedan najvećih američkih glazbenika u povijesti.

NBA liga odala počast Princeu

Princeu je počast odala i NBA liga. Iako omalen rastom, igrao je košarku u srednjoj školi. Očito mu se i zbog toga sviđao, za NBA standarde, omaleni i krhki Curry, možda je dio svoje igre vidio u vođi Golden Statea. O Princeovoj karijeri i povezanosti s košarkom, govorilo se i u emisiji ‘Inside the NBA’ u kojoj su analitičari bivši NBA košarkaši Shaquille O’Neal, Charles Barkley i Kenny Smith.